Få vores nyheder på mail

10 tricks som gør dig til kongen af Spotify

Blogindlæg   •   Nov 15, 2013 13:00 CET

Spotify har for alvor gjort sit indtog i Danmark, og musiktjenesten er efterhånden blevet allemandseje. Men der findes mange tips og tricks, som de fleste ikke kender. Vi giver her vores bud på de 10 mest undervurderede tips og tricks til Spotify.

1. Importer din egen musik
Selvom Spotify i skrivende stund byder på over 20. millioner sange, så har de ikke alt. Derfor findes der en funktion, som lader dig importere dine egne sange og playlister. Du er altså sikret, at de gode gamle klassikere kan forblive en del af din ynglingsplaylist.

2. Følg dine venner
Kender du en, som altid er med på beatet eller bare har en kanon musiksmag? Hvis vedkommende også bruger Spotify, er det muligt at følge personen og se, hvilken musik de lytter til. Det er også en oplagt feature, hvis man gerne vil inspireres af vennerne. Hvis dine venner derimod ikke har den mest imponerede musiksmag, kan du heldigvis også følge kunstnere eller andre populære Spotify-brugere.

Sådan gør du:
I panelet til venstre finder du knappen ’Follow’, som automatisk forslår artister og venner, du kan følge. Det er også muligt at søge på specifikke personer under ’Find Friends’. Når du har valgt at følge en person eller kunstner, får du updates i panelet til højre.

3. Privat session
Har du brug for at skråle med på Backstreet Boys eller lignende, men måske ikke er interesseret i, at alle vennerne ser det, kan du vælge at lave en private session. Når du er i gang med en private session, er dine sangvalg ikke synlige for andre Spotify-brugere, og du kan slå dig løs uden at bekymre dig om andres meninger om dit musikvalg.

Sådan gør du:
Du aktiverer en private session ved at klikke på dit navn øverst i højre hjørne, hvorefter du vælger ’Private Session’. Den private session gælder, indtil du lukker Spotify eller slår det fra samme sted.
Sådan gør du:
Du kan importere din egen musik til dine playlister via Spotify på PC ved at åbne ’Edit’, vælge ’Preferences’ og scrolle ned til du finder overskriften ’Local Files’. Herunder kan du klikke af, hvorfra dine sange skal importeres. Når du har valgt trykker du ’Add Source’, hvorefter din musik kan findes i ’Local Files’ mappen i panelet til venstre.

4. Lav en fælles playlist
Mange bruger Spotify, når de kører i bilen, eller når det bliver weekend, og man skal hygge sig. Hvad end den står på roadtrip eller fest, så er en fælles playlist en genial løsning. Det eneste, man skal gøre, er at bruge featuren ’Collaborative Playlist’. Med en ‘Collaborative Playlist’ kan flere brugere tilføje sange til den samme liste.

Sådan gør du:
Man opretter en ny playlist som man plejer – højreklikker på den og vælger ’Collaborative Playlist’. Bagefter højreklikker man på den nye playlist og vælger ’Copy HTTP link’. Nu kan man sende linket til de venner, som skal kunne tilføje sange til den fælles playlist.

5. Søg specifikt
Nogle gange har man en sang i hovedet, hvor man hverken kan huske titel eller album. Heldigvis kan Spotify hjælpe dig med at finde frem til netop den sang, du tænker på. Det er nemlig muligt via Spotifys søgefunktion, hvor man kan anvende forskellige filtre.

Sådan gør du:
Hvis man fx vil søge efter sange lavet imellem årene 2005 og 2010, søger man på ”year:2005-2010”. Spotify vil herefter automatisk frasortere alle sange, som er blevet udgivet før og efter denne periode. Der findes også andre søgefiltre som fx album, track, artist og genre. Det er også muligt at bruge flere søgekriterier på én gang. Fx kan man søge på ”artist:rolling stones year:2005″.

6. Applikationer – syng med på dine ynglingssange
I Spotifys interface på computeren er det muligt at tilføje applikationer, som kan gøre hele Spotify-oplevelsen endnu bedre. Der findes et stort udvalg af apps, og nogle af de mest populære er TuneWiki, Soundrop og Listen Language. Især TuneWiki er blevet populær, da den viser teksten på den sang, du hører, i realtid – lidt ala karaoke. Så kan man få en sjov aften med vennerne eller øve sig i smug på sin ynglingssang.

Sådan gør du:
For at tilføje nye applikationer skal du i panelet til venstre vælge ’App Finder’. Herefter skal du blot trykke ’Add’ ud fra de apps, som du gerne vil have.

7. Spotify Radio
Hvis du har en af de dage, hvor du ikke kan bestemme dig for, hvilken musik du vil høre, så kan Spotify Radio være svaret. Her specialdesigner Spotify en “radio” til dig baseret på dit eget valg. Hvis du fx er vild med Kanye West, men gerne vil høre noget andet, så kan du vælge at lade Spotify vælge sange baseret på Kanye West. Løbende kan du give “thumbs up” eller “thumbs down” til Spotifys valg af sange og på den måde optimeres radioen til netop dig.

Sådan gør du:
Man vælger Radio fra panelet i venstre side – trykker på ”Create New Station” øverst i højre hjørne og vælger en kunstner, et album eller en playlist, som du gerne vil høre mere fra. Herefter spiller Spotify tilfældige sange ud fra det dine valg.

8. Lyt til musik offline (Premium)
Hvis du er Spotify Premium-bruger kan du downloade dine playlists, så du kan høre dem hvor som helst uden at bruge data. Det kan især være nyttigt på lange rejser eller i udlandet.

Sådan gør du:
Når du er inde i din playlist, vil der i højre hjørne være en slider med titlen ”Available Offline” – den aktiverer du blot, og så kan du nyde din musik offline.

9. Check din Play History
Hvis man har en lang playlist og afspiller den på shuffle, kan det til tider være dejligt at vide, hvilken sang der kommer næste gang. Dette kan du se ved at vælge ’Play Queue’ i panelet til venstre på PC. Her får du det fulde overblik over, hvilke sange der vil blive afspillet. Vil du derimod gerne se, hvad du har hørt tidligere, kan du i samme menu vælge ’History’. Den giver det samme overblik, blot med fokus på allerede afspillede sange.

10. Organisér dine playlists
Man kan have lyst til at høre forskellige typer musik alt afhængig af humør og situation. Heldigvis lader Spotify dig organisere dine sange i playlists, som du endvidere kan organisere i mapper. Det er altså kun din egne kreative evner, der sætter grænser for, hvor organiseret din musik skal være. Skal det være genre, udgivelsesår eller humør?

Sådan gør du:
For at oprette en ny mappe, åbner man ’File’ og vælger ’New Playlist Folder’. Den dukker herefter op ved dine playlists, hvorefter du kan navngive den. Herefter kan du trække de playlists, du ønsker, over i mappen.

Har du nogle Spotify tips og tricks, som vi ikke har med, så del dem endelig på Twitter via @TeliaDanmark eller #techntrends. På Facebook kan du bruge #TeliaSpotifyTips