Få vores nyheder på mail

10 tricks til længere batteritid på din iPhone

Blogindlæg   •   Sep 08, 2014 14:33 CEST

Længere batteritid er en af de mest efterspurgte features på smartphones i dag, men det er desværre ikke muligt at opgradere batteriet i telefonen. Det er derimod muligt at optimere brugen af sin iPhone, så man får det maksimale ud sit batteri. Herunder har vi listet 10 gode råd til, hvordan du får mest ud af dit batteri i iOS 7.

1:
En cool feature i iOS 7 er, at man kan vippe telefonen og se bag app-ikonerne. Dette kaldes en parallakse-effekt, som desværre er med til at dræne dit batteri. Foretrækker du længere batteritid frem for en fed baggrundseffekt, så slår du den fra ved at gå ind i ’Indstillinger’, vælge ’Generelt’ og herunder ’Tilgængelighed’, hvor du kan slå det fra.

2:
I samme boldgade er dynamiske baggrunde, som er animerede baggrunde, der indeholder elementer i konstant bevægelse. Denne type baggrund bruger væsentlig mere batteri end et statisk baggrundsbillede. Vil du gerne have en mindre batteribelastende statisk baggrund, så vælger du blot et statisk billede i ’Indstillinger’, ’Lysstyrke og baggrund’ og ’Vælg baggrund’.

3:
Applikationer er efterhånden så smarte, at de kan holde sig selv opdateret, selv når du ikke bruger dem. I iOS 7 findes der nemlig en feature, som hedder App Refresh. Den registrerer hvor ofte og på hvilke tidspunkter af dagen, du bruger en app. Ud fra disse data sørger den for automatisk at opdatere indholdet til næste gang, den forventer du vil bruge applikationen. Da denne feature konstant arbejder i baggrunden vil den også konstant bruge af batteriet. Du kan altså opnå længere batteritid ved at slå denne feature fra under ’Indstillinger’, ’Generelt’ og ’Opdater apps i baggrunden’.

4:
Ens e-mail er altid praktisk at have med på farten, men har man ikke brug for, at den konstant tjekker efter mails, så kan man spare på batteriet. Det er muligt at justere på, hvor ofte telefonen skal tjekke efter nye e-mails. Hvis du sætter opdateringsfrekvensen til enten 30. min. eller manuelt, så er der ofte en del ekstra batteritid at hente. Du vælger dette under ’Indstillinger’, ’Mail, kontakter, kalender’ og ’Hent’.

5:
Din iPhones skærm går automatisk i dvale efter at have været inaktiv i et hvis antal minutter, men jo højere antallet af minutter er, jo mere påvirker det din batteritid. Prøv at ændre den automatiske lås, så den bliver aktiveret allerede efter 2 minutters inaktivitet. Du ændrer dette under ’Indstillinger’, ’Generelt’ og ’Automatisk lås’.

6:
En iPhone kan tilkobles alverdens ting, som gør din smartphone-oplevelse hurtigere og smartere. Men spørgsmålet er, om du har brug for at have alle disse features tændt hele tiden. Hvor ofte bruger du fx både WiFi og Bluetooth på samme tid? Ved at slå Wi-Fi og Bluetooth fra når du ikke bruger dem, sikrer du, at telefonen ikke bruger batteri på at søge efter tilgængelige netværk og Bluetooth enheder, hvilket i længden kan spare en del batteri. Du kan tænde og slukke for WiFi og Bluetooth i kontrolcentret, som du åbner ved at skubbe opad fra bunden af skærmen.

7:
Der foregår en masse bag skærmen på din iPhone, som konstant arbejder på at lokalisere hvor du befinder dig. Denne konstante søgen via GPS kan være en medvirkende faktor til at dræne batteriet, da den konstant arbejder i baggrunden for at lokalisere din position. Du kan enten slå GPS’en helt fra via kontrolcentret eller du kan ændre lokationsindstillingerne under ’Indstillinger’ og ’Privat’.

8:
Featuren AirDrop lader dig dele filer med andre iPhone-brugere på samme netværk, men hvis du ikke bruger AirDrop featuren, kan du med fordel slå den fra og spare lidt på batteriet. Du finder AirDrop ved at åbne kontrolcentret, hvor du kan slå det fra.

9:
Er du et sted, hvor du ikke vil forstyrres af fx sms’er, snapchats eller Facebookopdateringer, så kan du med fordel sætte telefonen på airplane mode. En iPhone vil altid søge efter signal og det bruger batteri, så vil du ikke forstyrres, kan du spare på batteriet til senere, når du går online igen

10:
En iPhone er designet til at holde dig opdateret og det gør den primært gennem notifikationer. Den konstante strøm af notifikationer fra dine applikationer er med til at dræne batteriet, så du kan med fordel slå dem fra, som du ikke behøver updates fra. Det gør du via ’Indstillinger’, ’Notifikationscenter’ og ’Inkluder’.