Få vores nyheder på mail

5 podcast du skal høre på ferien

Blogindlæg   •   Jul 16, 2015 09:58 CEST

Det er sommer, og for de fleste betyder det ferieafslapning med en god bog i hånden – gerne på stranden eller ved poolen. Men er du træt af at balancere med tunge bøger, og blive forstyrret af solens skarpe stråler, når du læser? Læn dig i stedet tilbage, luk øjnene, put høretelefonerne i øret, og lyt til en podcast. Vi giver et bud på nogle af sommerens must-hear podcast.

Serial – detektivroman fra virkeligheden
Verdens mest populære podcast handler om den morddømte Adnan, der i 1999 blev dømt for mordet på sin klassekammerat og ekskæreste. I løbet af 12 afsnit følger man journalisten Sarah Koening i kriminalserien Serial, hvor hun opsnuser nye detaljer for at besvare det gennemgående spørgsmål - er Adnan uskyldigt dømt for et mord, der blev begået for 15 år siden? Som lytter kan man spændt følge med i eftersforskningen, hvor Sarah beskriver, hvad hun ser, føler og mærker. Serial tager udgangspunkt i en kriminalsag fra virkeligheden, og ingen kender historiens afslutning, ej heller journalisten Sarah Koening.

Dødsruten – Bag facaderne i Tingbjerg
I Dødsruten myldrer det med rigtige mennesker og deres historier fra et udsat område i Danmark. Det er tilrettelæggerne Kristoffer Eriksen og Ayşe Dudu Tepe, der prøver at komme ind bag facaderne i bydelen Tingbjerg ved Utterslev Mose i den nordvestlige udkant af København. En bydel som er blevet beskyldt for at være et ømt punkt på Danmarkskortet. Programmet optages i en lejet lejlighed i Tingbjerg, hvorfra de to værter, gennem 25 programmer, dokumenterer livet på godt og ondt i den udsatte bydel.

Mads og Monopolet – Gensyn med klassikere fra 2003-2012
Hver lørdag kan man høre Mads Steffensens genkendelige stemme i radioen, når han og Monopolet diskuterer livets store og små spørgsmål. I 2013 kunne Mads og Monopolet fejre 10 års jubilæum, alligevel overrasker lytterne stadig med nye og skøre dilemmaer. Hvis ikke du kan overskue at starte forfra og lytte til alle podcast, så har DR udvalgt ti tilfældige Mads & Monopolet afsnit fra 2003 til 2012. Et fra hvert år.

Strangers – taletid til de almindelige fremmede
Bag det nystartede amerikanske podcast Strangers er danske Lea Thau. Podcasten handler om almindelige mennesker og deres ualmindelige liv. Det er mødet mellem fremmede og historier om fremmedgjorthed i USA. Historierne er overraskende, personlige og tankevækkende. De fleste podcast er 25-30 minutter, så de er perfekte til afslapning på stranden, poolen eller ventetiden i lufthavnen.

P1 i fængsel – Et smugkig fra fængslet
Hvem er det, der sidder i fængsel? Og hvilken livshistorie bærer de rundt på? Det prøver Michael Bertelsen at finde ud af i P1 i fængsel, hvor han indlogerer sig på det åbne Statsfængsel Søbysøgaard i en hel uge. Han bliver en del af livet på fænselgangen og beskriver hierarkiet mellem fangerne, spillet mellem de indsatte og ansatte samt de uskrevne regler, som man skal følge for at overleve. Bertelsen formår at komme under huden på flere af fangerne, der hudløst og ærligt fortæller om livet bag tremmer.