Få vores nyheder på mail

5 spændende nyheder i iOS 9

Blogindlæg   •   Jun 23, 2015 10:07 CEST

iPhones og iPads kan se frem til en opdatering af styresystemet efter Apple præsenterede iOS 9 under deres årlige WWDC konference. Med flere nyheder tegner iOS 9 til at blive et spændende bekendtskab – vi har set nærmere på fem spændende nyheder i iOS 9.

Få mere ud af skærmen
Med iOS 9 kan du få mere ud af skærmen på din iPad med tre helt nye splitscreen features, som gør det væsentligt lettere at multitaske. Med featuren Split View kan skærmen på en iPad Air 2 deles op i to, så det er muligt at have to applikationer eller Safarivinduer åbne ved siden af hinanden. Det er yderst praktisk, hvis man fx planlægger en rejse og gerne vil have et kort åbent, mens man søger efter hoteller.

En anden ny feature er Slide Over, som gør det muligt at åbne en anden app uden at forlade den, du i forvejen befinder dig i. Hvis man er dybt engageret i et spil, og der tikker en sms ind, så kan man åbne og besvare sms’en uden at forlade spillet. Den sidste smarte skærmfeature, som Apple har tilføjet i iOS 9, hedder Picture in Picture. Hvis man streamer mange film og serier eller Facetimer meget, så er det PiP en velkommen tilføjelse. Når man streamer eller Facetimer, så er det muligt at holde Home-knappen inde, hvorefter vinduet skaleres ned og placeres i et hjørne. Herefter kan man åbne en anden applikation, mens afspilningen kan fortsætte ved siden af.

Nyheder i iOS 9 Få skræddersyede nyheder
Med News app'en kan du få skræddersyet nyheder, der er relevante og interessante for dig. Det er muligt at udvælge de emner, der interesserer dig, hvorefter News app’en automatisk henter artikler, der kan være interessante for dig. Efterhånden som man bruger News app’en vil den lære én bedre at kende og dermed kunne skræddersy indholdet, så det passer endnu bedre til dine interesser. Det er også blevet gjort let at dele artikler via app’en eller gemme en artikel til senere, som også kan læses offline.

Lav udførlige noter
Notes app’en i iOS 9 har fået en større overhaling med tilføjelsen af flere smarte features. Fx er det nu muligt at lave en liste om til en checklist, så man kan holde styr på hverdagens små projekter. Hvis man foretrækker visuelle virkemidler, er det nu muligt at tilføje billeder i sine noter eller tegne en sketch med sine fingre. Som en sidste ting har Apple gjort det muligt at tilføje et link i en note. Hvis man har flere Apple produkter, så vil Notes app’en automatisk blive opdateret på tværs af platforme som iPhone, iPad og Mac, så man altid har de nyeste notes tilgængelige.

Nyheder i iOS 9

Siri arbejder proaktivt
I iOS 9 kan den smarte assistent Siri og det indbyggede Spotlight arbejde tættere sammen end nogensinde før. Det er resulteret i et nyt system, der er i stand til at give dig brugbare informationer, uden du behøver at spørge efter dem. Fx kan man se, hvor lang tid det tager at komme til sin næste aftale med offentligt trafik, da Proactive kan se aftalen i din kalender og beregne trafikken via Maps app’en. Apple har dog gjort meget ud af at fortælle, at al denne information kun befinder sig på din iPhone og ikke i iCloud. Dermed skulle ens personlige informationer være bedre sikret.

Opdateringer til Maps og Wallet
Selvom de nye funktioner i Maps og Wallet applikationerne endnu ikke er tilgængelige for danskerne, så er det alligevel interessante opdateringer, man finder i iOS 9 i Apples egen kort-applikation og betalingsløsning. Maps-app’en har fået featuren Transit, som gør det muligt at lave en ruteplanlægning med offentlige transportmidler. Transit vil i starten kun kunne benyttes i udvalgte byer, og der er desværre ingen danske byer med i første omgang. Apple Wallet er Apples bud på en betalingsløsning på smartphones, som gør det muligt at betale i fysiske butikker med din iPhone. I iOS 9 er der blevet plads til endnu flere betalings- og medlemskort, så man ikke behøver at medbringe en enorm pung, hver gang man skal shoppe.

iOS 9 forventes at komme i løbet af efteråret.
Du kan læse mere om opdateringen her.

iOS 9 er kompatibel med:
iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus.
iPad 2, 3, 4, Air, Air 2, mini, mini 2, mini 3.
iPod Touch 5.