Få vores nyheder på mail

5 tips, der letter dine julegaveindkøb

Blogindlæg   •   Dec 12, 2014 15:22 CET

”Sikken voldsom trængsel og alarm” – den klassiske julesang fra 1848, som vi alle kender, men som stadig er højaktuel i det tempo, vi lever i i dag. December er en måned fyldt med travlhed, forberedelse og diverse indkøbslister, hvor alt skal gå op i en højere enhed. Derfor vælger flere danskere at foretage deres juleindkøb fra sofaen i ro og mag og slippe for den årlige folkevandring op og ned af strøget.

Mobil shopping (fra smartphone eller tablet) er blevet en populær juletrend, hvor bestilling og levering direkte til døren foretrækkes frem for butikkernes lange køer, faste åbningstider og kaotiske menneskemylder. Er du ikke kommet i gang med juleindkøbene endnu, kan du her læse vores guide til, hvordan du kommer nemmest gennem gaveræset - både før under og efter.

Skab dig et overblik, før du tager ud

Brug nettet til at afsøge markedet og lægge en plan for, hvilke butikker du skal besøge. Fra din smartphone eller tablet kan du let og overskueligt få inspiration og ”vinduesshoppe” frem for på en tætpakket gågade. Størstedelen af forhandlernes websites er i dag mobiloptimerede og koblet op til bestilling og køb. Ønsker du at købe gaverne online, skal du du have en forholdsvis ny smartphone eller tablet for at kunne gennemføre betalingsprocessen.

Er du helt blank for ideer til kæresten, din far eller svigermor, så tag et kig på app’en Julegaveideer, som foreslår dig et udvalg af gaveidéer alt afhængig af relation, køn og alder. App’en er gratis og kan fås til iOS og Windows Phones.

Når gaveidéerne er på plads, hjælper PriceRunner dig med at sammenligne forhandlernes priser og informere dig om, hvor du kan købe produktet billigst. PriceRunner kan både anvendes via website eller som gratis app.

Køb gaverne ude eller online

Julegaveindkøb kræver planlægning og koordinering, og heldigvis kan din smartphone i dag hjælpe dig med at holde styr alle gøremålene.

Med Wunderlist – vinder af App of the Year 2013 – kan du, din kæreste og familie nemt synkronisere fælles to-do lister, reminders og deadlines fx ”Indkøbsliste” eller ”Gaveindkøb”, hvor I kan se hvilke køb, der er klaret og hvilke, der fortsat mangler. Wunderlist kan kun fås til iOs.

Når julegaveindkøbene er i hus

Med den smarte app eKvittering kan du samle alle dine kvitteringer på mobilen. Der sker automatisk via dit betalingskort, eller du kan uploade et billede fra mobilen. Vupti, så slipper du for at have din pung proppet med papirlapper. Det er dog stadig kun butikkerne Bilka, Magasin, Bauhaus og Spotigan, som tilbyder denne service, men flere er på vej. eKvittering er gratis og kan fås til iOS, Android og Windows Phones.

Din egen ønskeliste

Skal du gøre det nemt for dig og din familie, kan du med fordel bruge AddWish til at udsende din egen ønskeseddel. I Addwish kan du opliste ønsker, linke til websites og tilføje flere ønsker løbende. Den smarteste feature er dog, at familiemedlemmer kan markere, hvilken gaven de giver, så andre har mulighed for at se hvilke ønsker, der allerede er ”optaget”. Dermed slipper du for at få dobbeltgaver og skulle ud i bytteræset efter jul.

God fornøjelse med juleshoppingen!