Få vores nyheder på mail

5 trends, du kan glæde dig til i 2015

Blogindlæg   •   Jan 14, 2015 12:27 CET

2014 er forbi, og vi kan kigge tilbage på et år fyldt med lanceringer af innovativ teknologi. Heldigvis ser udviklingen ud til at fortsætte i 2015 med fornyet kraft og kreativitet, hvor teknologien i stor grad bliver wearable og connected. Her er 5 trends, du kan glæde dig til i 2015.

1: Wearables går skridtet videre

Et længe ventet produkt blev præsenteret i slutningen af 2014, og er endelig klar til at komme på markedet i 2015 - nemlig Apples iWatch. Det er langt fra det første smartwatch, der ser dagens lys, men det signalerer, at kampen om at lave de bedste smartwatches og wearables nu for alvor optrappes. Alt tyder på, at vi i 2015 kan forvente et større udvalg af wearables, som kan mere, er mere intelligente og kan give dig feedback på både din daglige motion, sundhed og spisevaner. Derudover vil 2015 byde på helt nye typer wearables, som intelligente fingerringe, sundhedsmålere man kan placere diskret på øret og smykker designet til begge køn.

Wearable technology - hvad kan vi glæde os til i 2015?

2: Betaling via mobilen bliver normalt

Mobilbetaling tog for alvor fart i 2014, hvor danskerne flittigt sendte penge via applikationer som MobilePay, Paii og Swipp. I 2015 kan vi forvente, at muligheden for at overføre penge vil indgå i andre applikationer, som man ikke normalt forbinder med overførsel af penge, som fx Snapchats nye Snapcash app. Derudover vil shopping på mobil og tablet tage skridtet videre, så vi uden problemer kan svinge dankortet, selvom vi sidder i toget eller bussen. Det vil især være køb i applikationer, som vil gøre det lettere at bruge opsparingen.

Udviklingen, der skal gøre det muligt at betale med mobilen i fysiske butikker, bør også tage væsentlige skridt fremad i 2015. I USA er Apple godt i gang med udbredelsen af Apple Pay, som sammen med udbredelsen af NFC kan være med til at bane vejen for mobilbetaling. Tilbage i december introducerede Lidl betaling via NFC i deres butikker, og den udvikling forventes kun at gå fremad i 2015.

3: Det intelligente hjem bliver endnu smartere

Internet of things er et begreb, vi skal lære i 2015. Konceptet bag er, at hverdagsting bliver forbundet til internettet, så vi kan styre vores hjem fra vores smartphones og tablets. Et eksempel er Phillips' Hue pærer, som forbindes til hjemmets WiFi, hvorefter man kan tænde, slukke, skrue op og ned for lysstyrken eller vælge den helt rigtige lysnuance via en applikation. En af grundene til, at udviklingen forventes at tage fart i 2015 er, at Apples HomeKit forventes at blive lanceret samtidig med, at Google forventes at udvide udvalget til deres Google Nest serie.

Sådan gør du dit hjem til et high-tech paradis

4: Elektroniske biler og WiFi på farten

Biler, som vi kender dem, kan snart blive udfordret af intelligente elbiler. Med Teslas popularitet er det ikke utænkeligt, at flere producenter begynder at arbejde hen imod intelligente biler, som har en indbygget computer, der kan fortælle dig alt om bilens tilstand. En anden biltrend, som vi kan håbe bliver mainstream i 2015, er integreret WiFi i bilen. Den amerikanske bilproducent Chevrolet er godt på vej, og vi kan forhåbentligt inden længe være på 4G-WiFi, når vi kører gennem landet. Et andet godt tegn er, at Apple og Google arbejder ihærdigt på at integrere iOS og Android i bilerne, så det bliver muligt at udnytte de mange smarte features, vi kender fra vores smartphones og tablets.

5. Buede skærme og 4K

Hvert år afholdes Consumer Electronics Show i Las Vegas, hvor mange producenter vælger at fremvise deres nye produkter for første gang. Det er både de største producenter, som Samsung, Sony og LG, der udstiller, men også mindre og mere ukendte virksomheder, der ofte er med til at tilføje et innovativt touch på moderne teknologi. Én ting, som var i fokus under CES 2014, var buede skærme og 4K fjernsyn. Nu har producenterne haft et år til at videreudvikle koncepterne, og det ser ud til, at buede skærme bliver mainstream i år, både på fjernsyn, computerskærme og smartphones. Den høje 4K opløsning, som er fire gange højere end HD-standarden, forventes også for alvor at finde ud i danskernes stuer.

Det ser altså ud til, at vi kan forvente et 2015, der byder på mere intelligent teknologi, lettere betalingsmuligheder, smartere hjem og en utrolig høj opløsning på vores foretrukne skærme.