Få vores nyheder på mail

6 tips til maratonløberen

Blogindlæg   •   Mar 26, 2015 09:03 CET

Træner du op til et maraton? Så kan mobilen være din motiverende løbemakker, personlige træner og diætist. Det er ikke længere kun de kendte løbe-apps, der kan være med til at forbedre din tid og træning. Vi har samlet de 6 vigtigste apps, som du ikke kan undvære i dit mål mod de mange kilometer.

Solen er atter begyndt at titte frem, skoene er stillet frem, og løbetøjet er nyvasket. Det er højsæson for løbere, der træner op til maraton. Men der er lang vej op til de 42 kilometer, og derfor kan det være rart med al den hjælp, du kan få for at nå målet. Din smartphone er din ideelle træningskammerat, hvis du har de rigtige apps.

1. Søvn er altafgørende – SleepCycle
Søvn kan være lige så vigtigt som træning, hvis du vil forbedre dine resultater. Det er derfor vigtigt at prioritere søvnen op til et løb. Sleep Cycle er en app, der analyserer dine søvnmønstre om natten, og vækker dig først, når du er i en let søvnfase for at sikre, at du er fuldt udhvilet. Mobilens mikrofon opfanger dit åndedræt og bevægelser, og analyserer derudfra dine søvnfaser. Sleep Cycle vækker dig i et tidsrum på 30 minutter, der indstilles inden, du lægger dig til at sove. App’en koster 11 kroner og fås både til iOS og Android.

2. Drik vand - Waterminder
Vand er sundt og afgørende for din ydeevne, når du træner. Men hvor meget skal man egentlig drikke og hvornår? Waterminder er en app, der hjælper med at holde styr på dit daglige væskeindtag og påminder dig, når du skal huske at drikke vand. Der er ikke et fast antal liter, som du skal drikke hver dag. I stedet kommer det an på eksempelvis din vægt og køn, hvorfor du skal indtaste disse oplysninger, inden du kan tracke dit optimale væskeindtag. Waterminder koster 8 kr. og fås både til iOS og Android.

3. Forbedrer din tid med intervaltræning - Circle timer
Vil du gerne løbe hurtigere? Så er intervaltræning et ideelt redskab til at forbedre din tid. Intervaltræning træner kroppen til at kunne holde sig længere og længere på ”toppen”, så du på den måde kan løbe hurtigere over en længere distance. Med app’en Circle Timer kan du designe dit eget intervalprogram med en række forskellige kombinationer, der forbedrer dit løb. Din intervaltræning samles i en grafisk og brugervenlig oversigt på forsiden, så det er nemt og overskueligt at følge træningen. Til forskel fra andre interval-app’s, så kan du med Circle timer planlægge flere intervalpas efter hinanden. Circle Timer er gratis og fås både til iOS og Android.

4. Styrk dine muskler - 7 minutes workout
Din krop skal være stærk for at kunne klare de mange kilometer. Med app’en 7 minutes workout har forskere valgt 12 øvelser, der hver udføres i 30 sekunder med 10 sekunders hvile mellem hver øvelse. På den måde træner du ved høj intensitet uden megen hvile, hvilket giver et højere dagligt stofskifte og svarer til at træne i over en time. Det gode ved app’en er, at øvelserne er enkle, ikke kræver noget udstyr og derfor kan udføres hvor som helst og når som helst. Og så tager øvelserne kun 7 minutter, så træningen er til at overskue. 7 minutes workout er gratis og fås både til iOS og Android.

5. Registrer din træning og mad - Lifesum
For at kunne yde det optimale under træningen skal du spise og træne korrekt, hvorfor flere noterer disse oplysninger i en digital kost- og træningsdagbog. Lifesum er en app, der giver dig mulighed for at registrere alt, hvad du spiser og drikker på en nem og hurtig måde. Lifesum regner automatisk ud, hvor mange kalorier, proteiner, fedt og kulhydrater, du har fået i løbet af dagen. Med Lifesum kan du følge dine fremskridt i takt med, at du følger de daglige kostråd. Derudover får du løbende tilbagemeldinger om mad og motion for at sikre de rigtige måltider, portionsstørrelser og for at motivere dig til at forblive aktiv. Fremgang er den bedste motivation, og derfor hjælper Lifesum dig med fremgangsopdateringer, så du kan fokusere på dit mål. Lifesum er gratis og fås både til iOS og Android.

6. Spis sundt og varieret - Sund mad 5 dage og flere
Mangler du inspiration til lækre, sunde opskrifter på vej hjem fra arbejde, træning eller på farten? App’en, Sund mad 5 dage, tilbyder madplaner til alle ugens fem dage, og du kan også skabe din egen madplan baseret på dine favoritretter eller på de ingredienser, du allerede har i køleskabet. Endelig kan du sammensætte en ugeplan efter tre sunde strategier: energi, slank eller træning. App’en er lavet af magasinet I FORM, og kræver et I FORM-abonnement. Fås både til iOS og Android.

Hvis ikke du er I FORM-abonnent, kan du anvende opskrifts-apps som; For Resten (iOS eller Android), Karolines Køkken (iOS eller Android), Rema 1.000 (iOS eller Android) og Aftensmad (iOS eller Android). Alle de nævnte apps er gratis og fås til både iOS og Android.

Mobilens fordele ved træning
• Indbygget GPS, der giver præcis feedback på, hvor langt og hvor hurtigt du træner.
• Indbyggede bevægelsessensorer, der registrerer din træning og aktivitet i løbet af dagen
• Er altid på wifi og dermed forbundet til diverse platforme, som du kan følge under træningen
• Et utal af apps der skræddersyer mobilens datavisninger til netop dine træningsbehov
• Kan spille musik
• Kan ringe, hvis du får brug for det under din træning