Få vores nyheder på mail

6 uundværlige apps til festival

Blogindlæg   •   Jun 26, 2015 15:59 CEST

Det er højsæson for festivaler, og det er derfor ekstra vigtigt at være forberedt på lidt af hvert, når armbåndet har fundet sin plads på armen. Vi har samlet nogle uundværlige apps, som gør din festival lidt nemmere.

Find dine venner
Over 100.000 mennesker gæster hvert år Roskilde Festival, og cirka 50.000 besøger Bøgeskoven til Smukfest. Der er derfor intet at sige til, at man hvert år bliver væk fra sine venner – også selvom man har aftalt at mødes under det store træ eller til højre for scenen. Men nu er det slut med at blive væk. Du kan nemlig få app’en Find my Friends, der samler alle dine venners placering på et kort, så du let og hurtigt kan finde dem igen. App’en fungerer også sammen med Kontakter og Kort, så du nemt kan finde den hurtigste vej til en koncert uden at støde ind i chefen eller ekskæresten. Find my Friends er gratis og fås både til iOS og til Android.

Find en fest
Det kan være svært at overskue alle officielle og uofficielle fester på festivalpladsen og samtidig vurdere, om festen er gåturen værd. Den danske party-app, Heaps, har over 70.000 brugere, der tilsammen danner et fællesskab, der gør det nemmere at samle grupper af venner med fælles interesser. Du opretter blot en gruppe i app´en, og hashtagger forskellige interesser såsom #ølbowling, #morgenfest eller #Drake. Ud fra disse hashtags kan I finde og mødes med grupper med samme interesser.

I anledning af Roskilde Festival har Heaps tilføjet en ekstra feature. Du kan nemlig tilføje destinationen ”Roskilde Festival”, så du kan se alle andre grupper, der også deltager i festivalen. Du kan på den måde scanne hele pladsen for fester på et splitsekund og se, om der afholdes en fest, der matcher dit og din gruppes humør. Heaps er gratis og fås både til iOS og Android.

Hvad lavede jeg i går?
Festivalspladser er fyldt med telte, der ligner hinanden, forskellige madboder og musikscener. Det kan være svært at huske, hvor man egentlig har været dagen inden. App’en Drunk Mode hjælper på hukommelsen, og kortlægger din rute fra dagen inden, så du altid kan holde øje med, hvad du lavede i går. Drunk Mode er også din lille hjælper, hvis du har fået lidt for meget indenbords. App'en kan indstilles til at skjule udvalgte kontakter i telefonbogen, så du ikke foretager nogen ”dumme” opkald i beruset tilstand. App'en er gratis og fås både til iOS og Android.

Vær på forkant med vejret
Den danske sommer er kendt for at være ustadig, og det er derfor altid en god ide at være på forkant. Er vejret til solbriller og shorts eller regnfrakke og gummistøvler? Der er et utal af apps, men vi anbefaler DMI (gratis) og den anmelderroste WeatherPro, der koster 25 kr. og både findes til iOS og Android.

Find frem til kunstneren
Der er mange både kendte og ukendte kunstnere, der spiller til sommerens festivaller. Er du tilfældigt kommet forbi et telt eller en scene, hvor musikken fangede dit øre? Og er du i tvivl om, hvem der spiller? Så hiv mobilen frem, og Shazam dig frem til kunstneren. Shazham er en gammel kending, men den virker stadig i jagten på ny musik. Ved hjælp af et enkelt tryk, finder Shazam frem til den sang, du lytter til. Shazam er gratis og findes både til iOS og til Android.

Få festivalen ned på din smartphone
De fleste festivaler har efterhånden deres egen app, der indeholder et musikprogram, kort over pladsen, nyheder osv. De fleste har også en kort beskrivelse af de forskellige kunstnere. Hvem ved, måske opdager du en ny yndlingskunstner?

Både NorthSide, Tinderbox, Roskilde og Smukfest har en app, der kan guide dig igennem festivallen. Det samme har Spot, Trailerpark og Strøm.