Få vores nyheder på mail

8 nyttige bryllupsapps til før, under og efter festen

Blogindlæg   •   Maj 07, 2015 08:44 CEST

Bryllupssæsonen er skudt i gang, og mange kommende brudepar er i fuld sving med at planlægge deres drømmebryllup. Vi kigger nærmere på 8 udvalgte apps til før, under og efter festen.

Bryllupsinspiration

Det sociale billedmedie Pinterest er den ultimative platform til at udforske, opleve og søge inspiration til den store dag, uanset om du er til det minimalistiske, ekstravagante, vintage eller uhøjtidelige bryllup. På Pinterest finder du alt fra blomsterudsmykning, brudekjoler og bryllupskager til små gæstegaver, invitationer og madanretning. Alle billeder kan du gemme i dine mapper, også kaldet boards, som nemt kan inddeles i forskellige kategorier.

Etsy er stedet at gå hen, når der skal købes tilbehør og fine detaljer til brylluppet til rimelige priser. Etsy er en international markedsplads for både privatpersoner og virksomheder med mulighed for at købe alt fra douchede vaser og fine kuverter til silkebånd og servietter med tryk. Køb i god tid, da transport over Atlanten eller fra Østen kan være lang tid undervejs.

Hår og makeup

L’Oreal Paris har netop lanceret makeup-app’en Makeup Genius, hvor du kan prøve et hav af bryllups- og festmakeupper. Brug din smartphone som spejl og personlig makeupartist og vurder hvilket look, der passer til din kjole og frisure – smokey eyes, røde læber eller flydende eyeliner? Med app’en vil du ikke kun få gengivet dit look, men du kan også bevæge dig, grine, eller blinke til kameraet – og den simulerede makeup vil følge med og give dig ”virtual reality” af dit udseende.

Invitation

Når dato og kirke er fundet, skal invitationerne sendes ud. Her kan det være en udfordring at få plads til alle de praktiske oplysninger på papiret, når man samtidig ønsker at holde invitationen enkel. Et tip er at anvende den populære app Wed Social, hvor informationer om reception, toastmaster, ønskeliste og dresscode kan noteres. Udover praktik kan brudeparret og gæsterne også lægge billeder op før, under og efter festen som optakt og afslutning på den store dag.

Ønskeliste

Addwish er app’en og websitet, som gør koordinering af gaver på ønskelisten nemt og lige til for gæsterne – for ej at glemme, at den ”kedelige” opgave som gavekoordinator kan undværes. Med Addwish kan brudeparret designe deres eget link med initialer eller efternavne og inkludere det i invitationen. Tjenesten gør det nemt for gæsterne at se gavelisten med direkte link til webshop, hvor model, forhandler og pris kan oplyses, og vigtigst kan gæsterne markere, hvilke gaver de har købt, så andre kan se, at de er ”taget”.

Billeder

Minderne skal i glas og ramme – eller i hvert fald i Dropbox og mapper. Med app’en WedPics kan brudeparret samle alle gæsternes billeder og videoer ét sted, som kun kan tilgås af de personer, som har adgang til app’en. Således kan brudeparret sikre, at deres billeder ikke bliver spredt ud på de sociale medier, men holdes i det private.

Musik

DJ kan hurtigt blive en dyr affære til brylluppet. Musikapp’en Spotify giver adgang til over 30 millioner sange og 1,5 milliarder playlists, hvor man let kan forberede festlige playlists til festen. App’en kan downloades gratis, men hvis den skal være reklamefri – som nok vil være at foretrække til et bryllup – kræver det en upgrade til Spotify Premium for 99kr/md.

Gæstebogen

Med app’en Wedding Party kan gæsterne via featuren ”Digital Guestbook” dele deres billeder, historier og hilsner fra dagen med brudeparret. Minderne bliver digitaliseret, så de haves til evig tid.