Få vores nyheder på mail

​7 gode grunde til at vælge en iPhone 7

Blogindlæg   •   Feb 21, 2017 10:00 CET

iPhone 7 og iPhone 7 Plus kommer i nyt, sort design og er stænk-, støv- og vandtæt. Foto: Apple

Apple lancerede i september 2016 mobilen, alle havde ventet på. Vandtæt, hurtig processor og dobbelt kamera er nogle af de fordele, iPhone 7 byder på. Her har vi samlet alt det, du har brug for at vide om Apples flagskib.

Tech-entusiaster og Apple-aktionærer var samlet til den store lancering af Apples nye flagskib i september. Forinden havde der været masser af spekulationer om iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Flere af spekulationerne ramte plet.

Se også: VIDEO: Hør Tech-ekspert Torben Vognsen fortælle om iPhone 7

1. TRÅDLØSE HOVEDTELEFONER

I lang tid har der været talt om, at AUX-indgangen skal fjernes. Apple bekræftede på konferencen, at dette faktisk stemmer. AUX-tilslutningen forsvinder, men Apple beroliger os med, at vi ikke behøver at kassere de hovedtelefoner, vi ejer i dag. Hvis du køber en ny iPhone 7, får du en adapter med i købet, som du nemt kan koble til opladerindgangen. Du får også standard EarPods (med ledning og Lightning-kontakt). Ellers er det Bluetooth-hovedtelefoner, der gælder, og ved at fjerne AUX-indgangen, er det gjort helt tydeligt, at Apple ønsker at imødekomme trenden med trådløse hovedtelefoner. Det gør de også ved at lancere de nye trådløse hovedtelefoner, AirPods. Disse skal købes separat og er vand- og støvtætte og har Bluetooth-tilkobling med en levetid på fem timer.

De nye, trådløse AirPods kan købes som tilbehør til iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Foto: Apple

2. DOBBELT KAMERASYSTEM

iPhone 7 Plus har et helt nyt kamerasystem med ikke bare et, men hele to kameraer. Der er både vidvinkel og teleobjektiv, som betyder større bredde i billedet, når det er et behov for det samt skarpere billeder taget med zoom. Den største fordel med dobbelt kamerasystem er, at billederne bliver skarpere, selv når fotografen er i bevægelse.

Både iPhone 7 og iPhone 7 Plus kommer med nyt 12 MP-kamera og et nyt 7 MP frontkamera. På iPhone 7 Plus er der desuden et ekstra 12 MP kamera bag. Foto: Apple

3. SMIL TIL KAMERAET I PERFEKT OPLØSNING

Apple har opgraderet billedkvalitet og opløsning. iPhone 7 har optisk billedstabilisering, hvilket vil sige, at fotos taget under dårlige lysforhold bliver betydeligt bedre og skarpere end med dagens modeller. Kameraet har 12 megapixels og tager højtopløselige videooptagelser i 4K, noget vi tidligere kun har set på de allerbedste tv-skærme. Endnu en nyhed, der vil glæde mange, er at selfie-kameraet har fået væsentlig bedre kvalitet.

4. APPLES HURTIGSTE PROCESSOR

Med iPhone 7 introducerer Apple sin hidtil hurtigste processor; det vil sige dobbelt så hurtig som iPhone 6. Det betyder bedre ydelse og højere effektivitet. En hurtigere processor betyder også, at vi får den længste batteritid nogensinde i en iPhone. Hele to timer længere end sin forgænger. Alligevel kan det være nødvendigt at huske en nødlader, hvis du skal sejle rundt om Fyn. Tjek Telias PowerBanks her.

Oprustningen af indmaden stopper ikke her. iPhone 7 fordobler lagerpladsen på alle modeller til 32GB, 128GB og 256GB. Desuden er iPhone 7 udstyret med ny teknologi, der giver dig den bedste roaming overalt i verden. Med Telias Roam Like Home betaler du ikke ekstra for at afprøve roaming-teknologien, når du surfer i EU og EØS.

Se også: VIDEO: Hør Tech-ekspert Torben Vognsen fortælle om iPhone 7

5. VAND- OG STØVTÆT

Endelig følger Apple de andre leverandører og tilbyder en vandtæt telefon. Dette er en nyhed, vi har ventet på.

6. NY HJEMKNAP

Hjem-knappen er også ændret. Det er ikke længere en fysisk knap, man trykker ind. iPhone 7 har fået en berøringsfølsom hjemknap, som reagerer på, hvor hårdt man trykker. Denne teknologi kaldes Taptic Engine.

7. NY SORT FARVE

Endnu en designopdatering er den nye sorte farve, som indgår i den eksisterende farvepallette. Den findes i både blank og mat. Lækkert!