Få vores nyheder på mail

8 uundværlige apps til studiet

Blogindlæg   •   Aug 28, 2015 15:41 CEST

Sommerferien er ovre, og skolen kalder for mange tusinder af studerende, som igen skal finde deres plads på skolebænken. Et nyt år byder på nye studiekammerater, nye fag og nye studieteknikker. Inden for de seneste år er der kommet et hav af digitale muligheder, der skal hjælpe den studerende til at strukturere og organisere lektier og opgaver. Vi giver dig her 8 uundværlige apps til studiet.

Evernote. Evernote er i alt sin simpelhed en online notesbog, der synkroniserer med dine andre devices. Har du skrevet en note på vej til studiet, vil du også have på den iPad til forelæsningen lige efter. Opdel dine notater i udvalgte kategorier, suppler med lyd, film og links og optimer dit notesystem ved at give dem personlige tags. En let og overskuelig måde at strukturere din notater.

Evernote Peek. Hvis du allerede bruger Evernote, kan det varmt anbefales at supplere med app'en Peek. Peek er et værktøj, der hjælper med at repetere ting, du har noteret, og som er særligt anvendeligt i eksamensperioden, hvor du kan oprette dine egne eksamensspørgsmål på baggrund af pensumet og tage en eksamensquiz efterfølgende. Evernote Peek er gratis og tilgængelig på iOs og Android.

Læs også: 5 gode grunde til at bruge skyen

Phatpad. Er du træt af pen og papir, når du skal brainstorme på idéer? Phatfad er nemlig et effektivt og brugervenligt redskab til, når der skal tegnes figurer og illustreres idéer. Således har du dine idéer online uden at skulle bruge tid på at bøvle med diverse programmer fra Office-pakken eller lignende og bryde det kreative flow. Vær dog opmærksom på, at Phatpad er på engelsk og ikke forstår æ, ø og å. App’en koster 30kr og kan fås til iOs og Android.

Wunderlist. Wunderlist er til dig, der har behov for en personlig assistent, som minder dig om dine faglige og private gøremål. Brug app’en til at opdele dine gøremål i forskellige kategorier som f.eks. ”Forberedelse til eksamen”, ”To-do’s inden opgaveaflevering” og ”Indkøbsliste” og del listen med en studiekammerat eller roomie, hvis der skal koordineres fælles opgaver. Når en opgave er klaret, sættes et flueben, og opgaven forsvinder straks fra listen. App’en er gratis til både iOs og Android.

Lastpass. Den populære app, LastPass, husker og udfylder dine adgangskoder for dig og er nu blevet gratis på alle de store platforme som Android, Windows og iOS. Du kender formentlig til det velkendte problem, hvor du ikke kan huske halvdelen af dine mange forskellige loginoplysninger og i særdeleshed adgangskoder til hjemmesider og apps. Nu er der hjælp på vej med Lastpass.

Læs også: Undgå at løbe tør for strøm - 5 lækre bærbare opladere

Eksamensro. Kan du have svært ved at holde koncentrationen under eksamenslæsningen? Eksamensro er en platform udviklet af iDeal Development, som tilbyder professionelle hypnoser af 10-15 minutters varighed, der hjælper til at give et sundt afbræk i læsningen og samle energi til resten af dagen. App’en er bygget op i et harmonisk design i behagelige grønne nuancer og indbyder til afkobling. Du kan desuden tilkøbe ekstra hypnoser, der har til formål at afværge søvnbesværet og de mange stressende tanker. Eksamen koster 13kr og fås til iOs og Android.

Instapaper. Instapaper er et optimalt værktøj til at lagre og gemme artikler og websites offline, som du ikke har tid til at læse, idet du passerer dem på nettet. En anvendelig tjeneste til studiet, hvis du fx forbereder dig til ét fag, men pludselig støder på særlig relevant materiale til et andet fag. Instapaper kan endda sortere alt andet end tekst og billeder fra, så du ikke bliver distraheret af ligegyldig ”støj”, når du skal læse artiklen senere.

Retskrivningsordbogen. Er du i gang med at skrive en opgave, eller har behov for hurtigt at tjekke om ordet ”parallel” staves med et eller to l’er, er Retskrivningsordbogen god at have lige ved hånden. App’en bliver opdateret med information fra Dansk sprognævn og er gratis for alle.