Få vores nyheder på mail

Android Lollipop - her er nyhederne

Blogindlæg   •   Okt 29, 2014 09:00 CET


Android 5.0 Lollipop er navnet på den klart største opdatering af Googles populære styresystem i en længere årrække. Det betyder også en række spændende nyheder, som kan gøre hele Android oplevelsen bedre. Vi har kigget nærmere på de mest interessante nyheder i Googles Android 5.0 Lollipop.

Nyt design
Ved store opdateringer af styresystemer følger ofte en designændring, som har til formål at opdatere udseendet til nutidens trends. Google kalder det nye udseende for Material Design, som byder på designelementer i mange forskellige farver, som ifølge Google skal gøre det lettere at navigere rundt i.

Du kan læse om designet og Googles vision for ændringerne her

Mere samarbejde
Med Lollipop installeret vil du have adgang til dine sange, fotos og applikationer uanset om du arbejder på din smartphone, tablet, smartwatch, tv eller endda bruger Lollipop i bilen. Det hele bliver automatisk synkroniseret gennem din bruger, så du altid har adgang til dine data. Lollipop kan endda huske din søgehistorik fra andre devices. 


undefined 

Dit privatliv er sikret
I takt med at vores smartphones bliver en større del af vores hverdag har vi også flere private informationer på dem. Med Lollipop behøver du ikke længere bekymre dig om, at vennerne ser dine private billeder, hvis du låner din smartphone ud. Med den nye feature ”Guest mode” kan du låne telefonen ud med ro i sjælen. Er I flere om at dele et device er det også blevet muligt at oprette flere konti.

Få updates fra dem, der betyder noget
Man kan få mange notifikationer i løbet af en dag og alle er som regel ikke lige relevante. I Lollipop kan du udvælge hvilke applikationer du vil have notifikationer fra på din låseskærm. Det er endda blevet muligt at udvælge hvilke personer, du gerne vil have notifikationer fra, så du kun bliver forstyrret af dem, som du ønsker. Vil du gerne have lidt fred om aftenen, så kan du planlægge et tidsrum, hvor kun dine prioritets-notifikationer kommer igennem. Som en ekstra bonus vil indkommende opkald ikke længere forstyrre dig, hvis du streamer en serie eller spiller et spil. Du får valgmuligheden mellem at tage opkaldet eller fortsætte med spillet eller filmen, uden at det påvirker din igangværende aktivitet.


undefined 


Spar tid med nye features
Kender du følelsen af, at ens smartphone batteri altid er tæt på at løbe tør? I Lollipop får du en sikkerhedsventil med den nye batterisparende feature, som ifølge Google kan forlænge batteritiden med op til 90 minutter. Har du en oplader inden for rækkevidde, så får du en estimeret tid til hvornår telefonen er fuldt opladt igen

En anden ændring, som man nok ikke vil tænke over i hverdagen, er en forbedret netværksoverlevering. For eksempel er det nu blevet lettere at fortsætte en videochat, når du forlader dit WiFi og går over til mobilnetværket. Det samme er også gældende den anden vej, når man kommer hjem til sit WiFi.

Den sidste opdatering vi har valgt at fremhæve er en måde hvorpå man lettere kommer i gang med at bruge et nyt device med Android 5.0 Lollipop. Når man får en ny smartphone eller tablet skal man ofte bruge tid på at overføre telefonnumre, indtaste logins til diverse sociale medier og lignende. Men med det nye Lollipop kan alt overføres via NFC, som blot kræver et tap & go og så er man i gang.
   
Læs alle nyhederne i Android Lollipop på android.com/versions/lollipop-5-0/