Få vores nyheder på mail

Bliver emojis det nye alfabet?

Blogindlæg   •   Mar 06, 2015 16:47 CET

Bruger du også emojis til at beskrive en følelse eller en situation, når du skriver en sms? Emojis er blevet en naturlig del af vores skriftsprog, og flere kan ikke skrive en besked uden at bruge de populære ikoner. Også internationalt er det blevet nemmere at forstå hinanden, da et hjerte eller en smiley let kan læses på tværs af lande og kulturer.

Billeder er hurtigere at afkode end ord. Og i en hverdag, hvor det ofte går stærkt, er det nemmere at forholde sig til billeder end bogstaver. Derfor har de populære emojis vundet stor indpas i det skrevne sprog og ses ofte brugt på sociale medier eller i tekstbeskeder. De små emojis er internationale og åbner op for muligheden for at tale sammen på tværs af landegrænser uden nødvendigvis at kende til modtagerens modersmål. 

Apple og Ikea imødekommer efterspørgslen efter flere emojis
Emojis er blevet populære i hele verden, hvorfor efterspørgslen efter flere varianter er blevet større. Apple lancerer 300 nye emojis i den kommende iOS 8.3 opdatering, hvor der især er lagt vægt på en mere multikulturel tilgang til emoji. Du kan nu vælge mellem 32 nye flag, ikoner for den moderne familie med forældre af samme køn og seks forskellige hudnuancer til alle menneske-emojis. Også Ikea er med på emoji-bølgen, og har netop lanceret over 100 forskellige emojis fra deres eget møbelunivers, som kan bruges til fremtidig kommunikation.

Emojis overtager alfabetet
Det er ikke kun i den digitale verden, at emojis er populære. Nu kan du også købe bøger, der udelukkende er skrevet med emojis. Senest er det Herman Melvilles klassisker ”Moby Dick”, der er blevet oversat til det nye verdenssprog. Også den kinesiske kunstner Xu Bing har skrevet en roman, Book from the Ground: from point to point, der kun består af symboler og ikoner. En roman som, ifølge forfatteren, kan læses af hele den moderne verden uanset dannelsesniveau, nationalitet og kulturel baggrund.

Foruden bøgerne kan du også udforske verdenssproget på Emojli - en ny platform, hvor sproget og endda dit brugernavn udelukkende består af emojis. Også i reklamefilm og sange bliver emojis flittigt brugt. Hurtig ude var Katy Perry med sangen ”Roar”

Keyboard, der forudsiger dine ord og forvandler dem til emojis
SwiftKey er et af de mest populære tastaturer til iOS og Android og blev gratis tilgængelig i 2014. Tastaturet er netop kommet med en opdatering, Emoji Prediction, der udmærker sig ved at give emoji-forudsigelser på 35 forskellige sprog. Når du skriver en sms, forudsiger tastaturet automatisk, hvad du vil skrive. Hvis du eksempelvis skriver ”Jeg spiser pi” kan app’en foreslå dig at skrive pizza med emoji i stedet for med ord. Det vil sige, at vi langsomt vil opleve en verden, hvor ord bliver mere og mere overflødige på skrift og erstattet af emoji-ikoner.