Få vores nyheder på mail

CES 2014 – pt. 1

Blogindlæg   •   Jan 09, 2014 11:09 CET

En af årets største forbrugermesser er netop nu i gang i Las Vegas, hvor Consumer Electronics Show (CES) 2014 finder sted. Elektronikproducenter fra hele verden træder næsten hinanden over tæerne for at få lov til at præsentere deres nyeste gadgets, som byder på alt fra enorme fjernsyn til elegante smartwatches. Vi har fulgt med og lavet en oversigt over nogle af de mest interessante nyheder indtil nu. Læs videre og se, hvad frembringer bringer.

Pebble Steel

Smartwatches gik i 2013 fra at være en god ide til for alvor at lande i butikkerne. Store producenter som Sony og Samsung præsenterede deres bud på, hvordan fremtidens intelligente ure skulle se ud, men det var et lille kickstarter-firma ved navn Pebble, som løb med meget af opmærksomheden, og nu er de tilbage. Denne gang har de lyttet til deres kunder, som ønsker et ur, der både kan bruges til motion om dagen og på restauranten om aftenen.

Det resulterede i Pebble Steel, som har mange ting til fælles med den originale udgave af Pebbles smartwatch. Forskellen findes primært i udseendet, hvor selve uret er blevet en smule mindre og remmen nu findes i mere eksklusivt rustfrit stål. Det kommer i farverne sort og grå, og med hvert ur følger også en elegant læderrem.

Uret bliver ikke solgt i Danmark men kan bestilles på getpebble.com, som tilbyder global levering

Sony Xperia Z1 Compact & Asus PadFone Mini

Et andet gennemgående tema for 2013 var smartphones med store skærme, men det er jo langt fra alle, som gerne vil have en stor skærm. Derfor kom konceptet “mini” hurtigt efter, som er en mini udgave af en producents flagskib. Ved dette års CES meldte både Sony og Asus sig ind i kampen med henholdsvis en Sony Xperia Z1 Compact og Asus PadFone Mini.

Især Sonys Xperia Z1 Compact er interessant, da mini-udgaverne ofte indeholder mindre imponerende specifikationer end deres respektive storebrødre. Det gælder dog ikke for Z1 Compact, som byder på stort set samme specs som Xperia Z1 – lige på nær skærmopløsningen. Det er selvfølgelig forståeligt nok, at skærmopløsningen ikke matcher, da Z1 har en 5″ skærm modsat 4.3″ på Z1 Compact.

Du kan læse mere om Xperia Z1 Compact her og om PadFone Mini her

Qualcomm Snapdragon 805

CES handler om langt mere end flot design og smarte gadgets. Noget helt essentielt for nutidens gadgets blev præsenteret i Las Vegas, da processor-producenten Qualcomm gik på scenen og fremviste efterfølgeren til deres Snapdragon 800 processor. Den nye super-processor har fået det kreative navn Snapdragon 805.

Den nye processor  skulle være lynhurtig og optimeret til de krav, fremtidens smartphones skal leve op til. Derudover fremviste Qualcomm et par smarte features, som bliver mulige med den nye processor. Kameraet betyder mere og mere i vores smartphones, så det er ikke underligt, at Qualcomm har fokuseret på netop det. Med Snapdragon 805 bliver det muligt at lave det, som Qualcomm kalder OptiZoom. Det smarte ord dækker over en funktion, hvor man markerer et punkt på skærmen, som kameraet derefter automatisk zoomer ind og ud på, alt efter hvordan det bevæger sig.

En anden ny feature er Action Shot, som gør det muligt for telefonen at følge et objekt, og når det krydser et bestemt sted på skærmen, vil telefonen automatisk begynde at filme. En meget praktisk funktion til sportsbegivenheder. I videoen herunder kan du se eksempler på de to nye features i Snapdragon 805.


Samsung Galaxy NotePro 12.2

Ingen elektronikmesse er komplet uden store lanceringer fra Samsung. Det, der fangede vores øjne fra den koreanske producent i år, var en serie af nye tablets. Temaet for denne serie af tablets kan bedst opsummeres i ordet Pro, hvor fokus er på multitasking og produktivitet. Den mest kraftfulde af de fire er NotePro 12.2, som er en lidt større udgave af Galaxy Note 2014, som udkom i slutningen af 2013.

Den helt store forskel ligger i størrelsen. De to ekstra tommer giver større mulighed for tilpasning til dine behov. Det er fx muligt at inddele skærmen i op til fire vinduer gennem multi window funktionen, hvilket gør det muligt at multitaske på den helt store klinge. Der er dog ingen tvivl om, at de færreste har lyst til at bære rundt på en 12.2″ tablet, men som navnet indikerer, er denne tablet nok mere henvendt til dem, som bruger en tablet på arbejdet.

NotePro 12.2 var en ud af fire nye tablets fra Samsung, som også præsenterede Tab Pro 12.2, 10.1 og 8.4. Dermed burde det være muligt at finde en tablet i den størrelse, som passer dig bedst.

Du kan læse mere om alle fire tablets her