Få vores nyheder på mail

CES 2014 – pt. 2

Blogindlæg   •   Jan 14, 2014 11:00 CET

En af årets største forbrugermesser er netop slut i Las Vegas, hvor Consumer Electronics Show (CES) 2014 fandt sted. Det har været en messe med fart over feltet, hvor kreative bud på fremtidens produkter og innovative tanker har fået frit løb. Vi har selvfølgelig fulgt med og giver dig her et overblik over nogle af de mere unikke produkter, som messen bød på.

Urb-E

I en tid hvor der næsten dagligt kommer bud på fremtidens transportmiddel, formår den lille Urb-E alligevel at skille sig ud. Det er ikke en ny elbil men derimod et transportmiddel, der bedst beskrives som en el-scooter. Den findes i to udgaver, med enten to eller tre hjul, og kan endda kan foldes sammen og tages med under armen. Designet er simpelt, og kan lede tankerne tilbage på den scooter, som de begavede fyre i ‘Dum og Dummere’ har. Dog er designet mere futuristisk med lyse farver og en tynd metalramme.

Ifølge firmaet bag Urb-E kan den køre op til 32 km på en opladning, som i gennemsnit tager 3 timer. Det burde være nok til dem, som ikke har langt til skole eller arbejde. Det er endda muligt at tjekke batteriet på sin smartphone, så man er sikker på, at man kan nå hele vejen hjem igen. Med en topfart på 24 km/t. skal man dog ikke forvente, at man blæser forbi kammeraterne på cykelstien.

Urb-E er endnu ikke i produktion, men firmaet bag forventer at starte en Kickstarter kampagne i februar. Indtil videre har de lavet en video, som viser fordelene ved sådan en type scooter på en lidt alternativ måde. Du kan se videoen herunder:


Parrot Minidrone

Dette er en gadget, som vi inderligt håber kommer til Danmark. Flyvende droner er langt fra en ny ting i Danmark, men prisen har længe afspejlet kvaliteten, og når man har fløjet sin drone ind i væggen for femte gang, går de fleste desværre i stykker. Med denne nye og mere prisvenlige udgave, bliver det endeligt muligt at udleve barndomsdrømmen om at mestre en flyvende helikopter.

Parrot Minidrone lever op til sit navn og er ikke større, end at den kan ligge i hånden. Betjeningen af Minidrone er også optimeret til den digitale tidsalder, da den kan styres direkte fra en app på din smartphone. Om Parrot Minidrone kommer til Danmark vil tiden vise, men produkt bliver sat til salg andre steder i verden i løbet af 2014.

Herunder kan du se Parrot Minidrone i aktion sammen med Parrot Jumping Sumo:


Oculus Rift, Crystal Cove

Oculus Rift var ikke en banebrydende præsentation på dette års CES, da den også blev præsenteret under sidste års CES . Men denne gang har folkene bag arbejdet hårdt på at forbedre produktet, så det nu tilbyder en endnu vildere oplevelse. Bag det interessante navn Crystal Cove finder man et sæt virtual reality-briller, som nu kan opfange dine bevægelser i overkroppen og dermed give dig fornemmelsen af, at du læner dig frem og tilbage i en virtuel verden.

Det er stadig en prototype, men fremgangen fra sidste år til dette års model viser, at udviklingen absolut går i den rigtige retning. Flere anmeldere har offentligt rost Crystal Cove som en af de mest underholdende gadgets, de oplevede under dette års CES.

Pris og tilgængelighed er ukendt, da produktet stadig er under udvikling. Herunder kan du se Anthony Ha fra TechCrunch teste Oculus Rift, Crystal Cove:


Airtame

Airtame er set med danske briller en af de mest interessante nyheder fra dette års CES. Firmaet laver små dongles, som gør det muligt at projektere billedet fra din computer trådløst op på fjernsynet, en projektor eller andre computere, endda i HDMI opløsning. Det lille danske firma blev kåret til bedste startup på CES 2014 af Engadget med nedenstående begrundelse:

“The Airtame is a surprisingly intuitive and refreshing solution for wireless PC screen-mirroring. It’s easy to set up and responsive, and the software (available for Linux, Windows and OS X) even supports beaming one PC to multiple screens. It’s a Miracast dongle on steroids.”

Du kan se en præsentation af Airtame herunder.


Sony 4K Ultra Short Throw Projector

Hvert år er der fokus på fremtidens fjernsyn, og i år er ingen undtagelse. Et væld af kæmpefjernsyn, 4K fjernsyn og endda buede fjernsyn er blevet vist frem. Dog blev vi helt betagede af Sonys nyeste projektor, som er i stand til at sende et 147″ billede op på væggen i en 4K opløsning.

Men det er ikke en lille projektor, som man diskret kan hænge i loftet. Faktisk kan den slet ikke hænge i loftet, da den er designet til at stå på gulvet opad væggen. Når man tænder projektoren åbnes en lille låge midtpå, hvorfra billedet bliver sendt op på væggen.

Det forventes, at projektoren kan købes senere i 2014, og der gættes på en pris mellem $30.000 og $40.000. Man kan altså godt begynde at spare op nu, hvis man overvejer at skifte fjernsynet ud med Sonys nye projektor.