Få vores nyheder på mail

Er din mobil klar til vinterferien?

Blogindlæg   •   Jan 13, 2016 15:31 CET

Vinterferien står for døren, og med i lommen er naturligvis mobilen, uanset om destinationen byder på nyfalden sne og skiløb, eller om det er sol og pool, der trækker. Vi har samlet nogle tips og tricks, så du og din mobil kan blive helt klar til at tage afsted og nyde ferien.

Apps til ferien

Find vej
Google Maps har indbygget et lille trick i deres applikation, hvor kort kan downloades offline, så du ikke er afhængig af netværksdækning. Sådan gør du:

  • Kontrollér, at du har netværksforbindelse og er logget ind på din Google-konto
  • Åbn Google Maps app’en
  • Søg efter et sted
  • Tryk på menulinjen oppe i venstre hjørne og vælg ”Dine steder”
  • Vælg ”Gem offlinekort” for at gemme kortet og følg derefter vejledningen på skærmen

Den maksimale størrelse for et offlinekort er 50 x 50 km. Hvis du forsøger at gemme et område, der er større, bliver du bedt om at zoome ind. Et tip er at dele området op i flere kort og navnegive dem forskellige områder.

Lyt til bøger på stranden
Er du også træt af tunge bøger i kufferten eller at få træt i armene af at holde bogen for solen på liggestolen? Udskift de fysiske eksemplarer med lydbog-applikationen Storytel, som giver adgang til tusindvis af bøger direkte på telefonen.

Nyd en god historie i flyveren, i bilen, på stranden eller i ferielejligheden. Storytel fås både til iPhone og Android.

Rejseguiden
Lonely Planet app’en indeholder et bredt udvalg af rejseguides fra alverdens største byer, som man kender fra boghandleren. Det elektroniske format koster kun 29kr. pr. rejsebog og kan tilgås offline på mobilen under ferien. Lonely Planet fås både til iPhone og Android.

Hør din musik offline
Med Spotify Premium kan du tage dine playlists med på ferie og lytte til dem offline. Sådan gør du:

  • Log ind på Spotify fra din mobil
  • Gå ind på den playliste, du vil hente ned på telefonen
  • Aktiver "Available Offline"-funktionen, hvorefter telefonen begynder at downloade den pågældende playliste
  • De downloadede numre og playlister markeres med en lille, grøn pil

Få styr på sproget
Skal du på ferie til udlandet, og taler du ikke det lokale sprog? Så kan du få brug for app’en Rejseparlør, hvor du kan lære de mest anvendte sætninger på 22 sprog, alt efter om du er på restaurant, skal finde indkvartering, leje bil eller på shopping. Den smarte rejseparlør er inddelt i 31 temaer med de mest almindelige spørgsmål på rejsen og særlige nødvendige gloser.

Når du har købt de enkelte sprog eller måske hele pakken, kan sætningerne hentes ned til din iPhone, iPad eller iPod touch. Derefter behøver du ikke at være online.


Husk sikkerheden!

Undgå usikre netværk
Vi kender det fra tidligere ferier, hvor man har styrtet byen rundt for at fange wifi på diverse cafeer, restauranter og receptioner. Gratis wifi kan også være usikre netværk. Hvis du logger på et usikkert netværk uden adgangskode, kan andre gæster eller forbipasserende potentielt følge din online færden. Undgå derfor trådløse netværk, hvor der ikke kræves adgangskode.

Du kan tilkøbe tjenester som Roam Like Home, så du trygt og sikkert kan tale, sende sms/mms og surfe i udlandet præcis som i Danmark. Så slipper du for dyre ekstraregninger, når du bruger din mobil på ferien. Læs mere om Roam Like Home.

Husk at logge af
Hvis du tjekker mails, Facebook eller andre tjenester, hvor du skal indtaste dit brugernavn og adgangskode, så husk at logge af inden, du foretager dig andet. Din smartphone husker dine oplysninger, så hvis du mister mobilen, kan andre bruge tjenesterne i dit navn.

Undlad at tjekke ind
Flere apps giver mulighed for at vise dit netværk, hvor du befinder dig i verden. Det er en fed feature, men når du rejser burde du undgå at slå dette til. Hvis dine lokalitetsoplysninger er offentlig tilgængelig, kan en indbrudstyv nemt følge med i din færden og dermed vide, hvornår du ikke er hjemme.

Undgå online shopping og netbank
Du bør som udgangspunkt ikke logge på netbank eller foretage online shopping på et offentligt wifi, hvor du skal indtaste følsomme oplysninger eller bruge dit NemID. Hvis det er yderst nødvendigt, så brug en sikker betalingsløsning, som garanterer en sikker forbindelse til din netbank eller betalingsside i netbutikken. Tjek eventuelt om siden starter med https://, og at der er en hængelås ved adressen, der fortæller, hvorvidt adgangen er sikker.

Find en stærk adgangskode
Hvis du mister din smartphone på ferien, kan din adgangskode forhindre, at fremmede får adgang til dine private billeder, beskeder eller kontaktliste. Vælg derfor en stærk adgangskode, der kan beskytte telefonen, hvis uheldet er ude. 

God tur!