Få vores nyheder på mail

Flere nye emojis på vej til din mobil

Blogindlæg   •   Nov 30, 2016 14:51 CET

Vi kaster os flittigt over telefonens emoji-kartotek, når vi kommunikerer. Emojis kan nemlig beskrive vores følelser præcist med et enkelt klik og berige vores samtaler. Vi sender digitale kys, krydrer lykkønskningen med flag og kage, og beskriver vores aften i byen med martiniglas eller fadøls-emojis. Med de nye emojis får du igen helt nye muligheder for at fortælle dine venner, hvad du føler og laver - humoristisk og hurtigt. Læs med her, når vi blandt andet afslører hånd til pande-emojien og den savlende emoji.

Der dukker stadig nye emojis op, og i den næste iOS-opdatering på din iPhone kommer der endnu engang flere at vælge imellem. Snart kan du trække på skuldrene med en emoji, når du møder en artikel på facebook, der er helt off, eller tage hånden til panden i afmagt, når din vens facebookopdatering er for langt ude.


"DOHH..."

Følelser kan være vanskelige at beskrive, og lader sig ofte bedst vise gennem kropssprog. Hånden til hovedet-emojien er en fin måde at vise nogle af de følelser, der ikke kan rammes lige så godt med et ord. - Emojien er perfekt, når ord er overflødige.

Brug f.eks. emojien, når du: 

 • Har dummet dig: Du har glemt en vigtig aftale og ved, at du burde have husket den.
 • Er opgivende: Du ser dumme kommentarer på Facebook, og har fået nok.
 • Har misforstået: Når du må tage ansvaret for en misforståelse på dig. ”Det var min skyld!”
 • Er blevet misforstået: Når du lettere irriteret giver ansvaret for en misforståelse til en anden.


  • "VED IKKE"

   Kropssprog er nogle gange det bedste redskab, når du vil signalere følelser. Det samme signal betyder dog ikke altid det samme. Et godt eksempel på dette er et godt gammeldags skuldertræk.

   Brug f.eks. emojien, når du:

  • Siger pyt. Du kan ikke gøre noget ved det alligevel. Træk på skuldrene og sig pyt.
  • Mangler viden: Man kan ikke vide alt. Heller ikke dig.
  • Giver op: Det er helt umuligt at finde en god dag til kaffedaten, så nu kaster du håndklædet i ringen, og sender den nye emoji.
  • Ikke vil involveres: Det er situationer som du helst vil undgå at tage del i. I stedet for at sige det, kan du vise det.  ERHVERV & MAD EMOJIS

  I tillæg til de utallige andre emojis der allerede findes derude, er der kommet en række nye erhverv. De nye erhverv-emojis beskriver først og fremmest en jobstilling, men de kan naturligvis bruges til alt muligt andet også.

  Slukker du brande på jobbet? Send en brandmand, når du skal fortælle dine venner om det. Irettesætter du sønnen, der igen er kommet op med et obskurt påfund? Send en politimand. Forsøger du at fikse forholdet med kæresten, eller lapper du lige cyklen? Send mekanikeren. Send dommeren, når du sætter foden i jorden og vælger filmen på Netflix eller tager teten og beslutter, hvor nytårsfesten skal holdes.

  Ikke nok med alle de nye erhvervs-emojis får bacon-, avocado- og taco-elskere også deres helt egen emoji!

  SAVLENDE EMOJI

  Afslutningsvis må vi nævne den savlende emoji. Hvornår kan du bruge den? Måske når du vil understrege, at undervisningen med Matematik-Karsten er usandsynligt kedelig i dag. Når du glæder dig til den lækre middag hos veninden i aften, eller du lige er faldet pladask for nabopigen. Emojien er måske særligt oplagt efter en tur med bedøvelsessprøjten hos tandlægen, men der er uendelige muligheder, og vi glæder os til at se, hvordan den savlende emoji tager sit indpas på de sociale medier.