Få vores nyheder på mail

Fri (WiFi) tale i udlandet: Skype, Viber eller Facetime?

Blogindlæg   •   Feb 09, 2015 16:18 CET

Det er lang tid siden, at de første apps revolutionerede markedet inden for telefoni og gjorde det muligt at ringe gratis eller næsten gratis til hele verden. Udviklingen kan især mærkes på telefonregningen, der tidligere gjorde ondt, hvis du befandt dig i udlandet. Men hvilke apps er de bedste, når du skal ringe gratis til veninde i Australien eller ringe hjem fra skiløjpen i Østrig? Vi har testet tre af de store drenge på markedet; Skype, Viber og Facetime.

Skype

Skype tilbyder gratis telefonopkald og SMS’er og har siden sin lancering i 2003 udviklet sig til at være en af de største tjenester i Danmark. Ifølge Microsoft bliver programmet hver dag brugt til 2 milliarder minutters telefon- og videosamtaler. Skype fungerer både til computer, tablet og smartphone, hvilket gør det let at foretage opkald på farten. Den eneste forudsætning er, at du skal være koblet på WiFi, ellers kan det stadig blive en dyr affære at ringe fra udlandet. Du kan ringe gratis til alle Skype-medlemmer, og for et mindre beløb kan du ringe til en billig takst til hele verden – ligegyldig om de er på Skype eller ej.

Du kan, ligesom Facetime, vælge at aktivere webcam, så du kan se, hvem du taler med. Det er en fed feature, der hurtigt kan skabe nærvær, hvis du er langt væk fra familie og venner. Skype har også muligheden for gruppesamtaler, som især virksomheder drager nytte af, når de holder møder med partnere over hele verden. 

Ulempen ved Skype er dog, at du kun kan ringe gratis til andre Skype-medlemmer og stadig skal downloade programmet ned til din enhed. Sidstnævnte er dog i gang med at blive udviklet, hvor de i november sidste år udsendte en testversion af Skype, der gør det muligt at lave telefonopkald direkte fra browseren. Det ser vi frem til!

Viber

Viber er endnu en af de store applikationer, der har sneget sig ind på markedet de sidste par år. Med Viber kan du ringe og skrive gratis SMS’er til andre brugere af app’en, men modtageren modtager først dine opkald eller beskeder, når han eller hun er på WiFi. Du kan derfor risikere at ringe eller skrive forgæves, hvis vedkommende ikke er koblet på internettet. Det smarte ved Viber er, at du ikke behøver at oprette et ligegyldigt brugernavn, som du alligevel ikke kan huske næste gang, du logger ind. Dit mobilnummer er nemlig dit brugernavn, og app’en henter automatisk de personer ned i din telefonbog, som også har installeret programmet. Dine venner får endda en notifikation om, at du er tilmeldt Viber, og at du nu kan kontaktes gratis via app’en. Viber var i starten kun kompatibel med iPhone, men de har nu udviklet programmet, så det også fungerer til Android.

FaceTime

FaceTime ligner på mange måder Skype, hvor du kan foretage samtale- og videoopkald. Desværre er tjenesten primært lavet til at fungere mellem Apple-enheder (Mac og iOS), da Apple endnu ikke har udgivet en udgave til Windows. FaceTime virker til gengæld både til iPhone, iPad og sågar iPod, og er en integreret funktion i telefonbogen. Her kan du vælge at foretage dit opkald via FaceTime, hvilket forudsætter, at personen i den anden ende af røret har aktiveret tjenesten på egen telefon. En feature request til FaceTime vil være, at det vil være rart, hvis man kan se, om personen er "online", så man slipper for at ringe forgæves. Den store fordel er, at FaceTime minder om iMessage og Facebooks Messenger, hvor beskederne også sendes via nettet uden om teleselskabernes telefonnet.