Få vores nyheder på mail

Gør din mobil/tablet sommerklar

Blogindlæg   •   Jun 27, 2016 15:16 CEST

Sommerferien nærmer sig og med i den pakkede bagage er selvfølgelig den faste følgesvend – mobilen. Den kan hjælpe dig med alt fra at finde vej til oversættelse af fremmede sprog. Vi hjælper dig med at gøre din mobil eller tablet ferieklar med fem gode apps, så du kan lade de store guidebøger og ruteplaner ligge derhjemme.

Gør Spotify klar til ferien

Med Spotify kan du tage dine playlister med på ferie og lytte til dem offline i op til 30 dage.

Sådan gør du:

  • Log ind på Spotify
  • Sørg først og fremmest for, at din konto står på “Available offline”
  • En grøn pil vil komme frem, når playlisten er klar
  • Tænd ”Offline mode” ved at vælge ”Spotify” og ”Offline-mode” øverst i menulinjen
  • Udvælg herefter de playlister du ønsker at hente ned til offline brug

Spotify fås både til iOS og Android

Lyt til bøger på stranden

Er du også træt af tunge bøger i kufferten eller af trætte arme der skal holde bogen for solen på liggestolen? Udskift de fysiske eksemplarer med lydbogsapplikationen Storytel, som giver adgang til tusindvis af bøger i mere end 16 kategorier og mulighed for at gemme op til 5 bøger offline til rejsen.
Nyd en god historie i flyveren, i bilen, på stranden eller i ferielejligheden og nyd en god historie med behagelige, velkendte fortællestemmer. 

Storytel fås både til iOS og Android

Download Google Maps til offline brug

Har man ikke GPS i bilen på ferien, kan det være en god idé at forberede ruteplanen hjemmefra for at undgå dyre telefonregninger ved roaming i udlandet. Google Maps har derfor indbygget et lille trick i deres applikation, hvor kortet kan downloades offline i op til 29 dage, så du ikke er afhængig af netværksdækning.

Sådan gør du:

  • Kontroller, at du har netværksforbindelse og er logget ind på din Google-konto
  • Åbn Google Maps app’en
  • Søg efter et sted
  • Tryk på menulinjen oppe i venstre hjørne og vælg ”Dine steder”
  • Vælg ”Gem offline-kort” for at gemme kortet og følg derefter vejledningen på skærmen

Den maksimale størrelse for et offline-kort er 50 x 50 km. Hvis du forsøger at gemme et område, der er større, bliver du bedt om at zoome ind. Et tip er at dele området op i flere kort og navngive dem forskellige områder.

Skal du på ferie i Europa, kan du med fordel benytte dig af Telias Roam Like Home, hvor du kan tage dit abonnement med til udlandet for et mindre tillæg og dermed uden problemer anvende smartphonens online rutevejledning.

Google Maps fås både til iOS og Android

Den digitale parlør

Skal du på ferie til udlandet, og taler du ikke det lokale sprog? Så kan du få brug for app’en Rejseparlør, hvor du kan lære de mest anvendte sætninger på 22 sprog, alt efter om du er på restaurant, skal finde indkvartering, leje bil eller på shopping. Den smarte rejseparlør er inddelt i 31 temaer med de mest almindelige spørgsmål på rejsen og særlige nødvendige gloser. Særligt i lande, hvor de lokale ikke taler engelsk, er det særligt brugbart

Når du har købt de enkelte sprog eller måske hele pakken, kan sætningerne hentes ned til din iPhone, iPad eller iPod touch. Derefter behøver du ikke at være online.

Rejseparlør fås til iOS

Lonely Planet rejseguides

Lonely Planet app’en indeholder et bredt udvalg af rejseguides fra alverdens største byer, som man kender fra boghandleren. Det elektroniske format koster kun 29 kr. pr. rejsebog og kan tilgås offline på mobilen under ferien.
Lonely Planet fås både til iOS og Android