Få vores nyheder på mail

Google Glass – Hvad kan det

Blogindlæg   •   Feb 11, 2014 10:38 CET

2014 kan blive året, hvor wearable gadgets for alvor bliver allemandseje. En af de mest omtalte gadgets er uden tvivl Google Glass, som endnu ikke er blevet tilgængelig for alle, men kun har været i hænderne på nøje udvalgte ’testere’. Men hvad er det egentlig, som gør denne brille-gadget så interessant? Det har vi kigget nærmere på.

Hvordan beskriver man mest præcist, hvordan det føles at bruge Google Glass? Et bud kom fra en tester, som sammenlignede Google Glass-oplevelsen med noget fra en science fiction film. Det er dog langt fra første gang, man hører gadgets og science fiction brugt i samme sætning. Dog blev sammenligningen med noget futuristisk mere konkret, da brugen af Google Glass blev sammenlignet med at se verden, som Schwarzenegger gør i Terminator-filmene. Det giver hurtigt en ide om, hvad Google Glass rent faktisk kan.

Hvis vi ligger Terminator på hylden og kigger nærmere på det, der gør Google Glass unik, så springer det i øjnene, at det ikke er endnu en gadget, vi styrer med hænderne. Det er derimod en direkte forlængelse af dit syn, som du kan kommunikere med og aktivere via stemmen. Man skal altså ikke kigge på et andet device, som fx en smartphone, men blot bede Google Glass om at udføre handlingen, som fx at tage et billede af det, du ser gennem brillen. Man slipper altså for at finde sin smartphone op af lommen gentagende gange, da Google Glass samarbejder med din smartphone og dermed kan udføre flere af dens funktioner.

Se i videoen herunder, hvordan verden så ud iført et par Google Glass:


Sådan fungerer det

Google Glass samarbejder med din smartphone, hvorfra den henter al sin information – som fx kalenderaftaler, e-mails og lignende. Den fungerer altså som en forlængelse af din smartphone, der ikke blot kan give dig nyhedsopdateringer, men også kørselsvejledninger, sende sms’er eller oversætte fremmedsprog på skrift.

Google Glass aktiveres som nævnt tidligere med stemmen. Dermed skal man også være forberedt på, at ens private sfære kan blive mindre. Det kan fx hurtigt blive utroligt akavet at sende en personlig mail eller sms i et offentligt forum, hvis du er tvunget til at indtale den. Det er dog kun én af mange features i Google Glass, og hvis man er sky, kan man nøjes med at benytte denne feature, når man er alene.
Mere end bare leg

Et andet aspekt af Google Glass er det potentiale, den indeholder. Der er ingen tvivl om, at det kan være praktisk at få kørselsvejledninger uden at kigge væk fra vejen eller tage et billede af det, du kigger på. Men tidligere på året viste en kirurg det ekstra potentiale, som Google Glass indeholder. Han gennemførte en operation med et live feed fra hans Google Glass, som gjorde, at de studerende kunne følge operationen fra hans synsvinkel. Det gav eleverne et bedre indblik i proceduren, hvilket potentielt kan være medvirkende til at skabe bedre uddannelser.
På trods af de spændende features og det potentiale, Google Glass indeholder, er der stadig et spørgsmål, der mangler at blive besvaret – vil det nogensinde bliver mainstream at gå med at briller, der tydeligvis indeholder mere end glas med ekstra styrke?

Google har gjort deres for at gøre Google Glass så attraktiv som muligt ved at lancere forskellige styles, så man kan finde det par, der matcher ens stil bedst. Dog kommer man ikke udenom, at selve computerdelen af Google Glass er meget tydelig på brillen. Om folk accepterer det med det samme, eller om vi skal vente et par år, før teknologien kan gemmes i stellet, kan kun tiden vise.

Se Google Glass i forskellige designs i videoen herunder:


Google Glass er i skrivende stund et beta produkt, som betyder, at det endelige design og features kan være ændret, når den kommer på markedet.