Få vores nyheder på mail

Guide til Spotify – sådan kommer du i gang

Blogindlæg   •   Dec 12, 2013 12:01 CET

Spotify er en musiktjeneste, som giver dig adgang til flere end 20.000.000 sange gennem din smartphone, tablet eller computer. Med Spotify kan du lave din helt egen playlist med alle dine ynglingssange, som du kan få adgang til hvor som helst. Vi giver dig her en guide til, hvordan du kommer i gang med Spotify.

Lav en bruger

Spotify tilbyder tre former for medlemskab, som man frit kan vælge mellem. Denne guide tager udgangspunkt i Premium-medlemskabet, da det er det eneste, som giver adgang til alle features. Hvis man har Spotify via sit Telia-abonnement, så er det selvfølgelig også Premium-udgaven.

Når du opretter din Spotify konto, kan du vælge at bruge din Facebook-profil og spare en masse besvær, men hvis du ikke ønsker det, så kan du også bruge din e-mail. Når oprettelsen af profilen er overstået, får du adgang til en verden af musik, som kan tilpasses lige efter dine ønsker. Det interface, der møder dig, når du logger ind afhænger af, hvilken platform du bruger, da Spotify findes til både computer, tablet og smartphone. Den overordnede opbygning er den samme, men computerudgaven har lidt flere features indbygget. Hvis du ønsker Spotify på computeren, så skal du downloade en Spotify klient, ligesom man skal downloade Spotify app’en til sin tablet eller smartphone, hvis man ønsker det. Når du har downloadet Spotify til det device, du gerne vil bruge, så er du klar til at nyde en verden af musik.

Lav din egen playlist

En af de store fordele ved Spotify er muligheden for at lave sine egne playlists. Og det er endda også super let. Vil du lave din egen playlist på computeren, skal du blot klikke på ’+ New Playlist’, som findes i menuen til venstre. Vil du derimod oprette en playlist fra din Android smartphone, så finder du et lille ’+’ ikon øverst i venstre hjørne under playlist, som du blot trykker på. Herefter mangler du blot at vælge et navn til din playlist, og så er du i gang. Bruger du en iPhone, så går du ind under Playlists, vælger ‘Edit’ øverst i højre hjørne, hvorefter det lille ‘+’ ikon dukker op i venstre side, som lader dig oprette en ny playlist.

Play Queue

Når du har lavet din playlist, og den kører derudad, så kan det være dejligt at se, hvilken sang der kommer næste gang. Hvis du har benyttet sig af shuffle-featuren, så bliver det straks mere besværligt. Det har Spotify-folkene dog tænkt på, så du til enhver tid kan se, hvilken sang du skal synge med på næste gang. På computer finder du Play Queue oversigten i panelet til venstre. I Android applikationen finder du Play Queue nederst i venstre hjørne af afspilningsvinduet.

Opdag ny musik

Er du i humør til at gå på musikopdagelse men ved ikke, hvor du skal starte – så har Spotify løsningen. I menupunktet ’Discover’, som du både finder på computer og smartphones, får du forslag til sange og kunstnere, som kunne være interessante for dig. Forslagene er primært baseret på musik, du tidligere har afspillet i Spotify.

Moderne radio

Hvis du ikke er i humør til at lede efter ny musik eller bare gerne vil høre en blanding af det, du allerede kender, så kan Spotify Radio anbefales. Du finder radioen i panelet, både på computer og smartphone. Der findes allerede et stort udvalg af radiostationer, som spiller meget varierende musik. Alt fra det mest populære musik netop nu til helt specifikke musikgenrer. Det er også muligt at lave din egen radiostation, som afspiller tilfældige sange fra en kunstner, som du vælger. Dette er også en god måde at udforske nyt musik, som du ikke kender i forvejen.

Hvad lytter vennerne til

Mange af os bliver inspireret af vores venners musikvaner. Nogen gange får man nye ideer til sin egen playlist, og andre gange kan det være rart at høre noget nyt og anderledes musik. På Spotify er det muligt at se og høre dine Facebook venners musik, hvis de altså har gjort det offentligt. På smartphone går du blot op i menuen, hvor du vælger ’Friends’. Her kommer alle dine Facebook venner frem, hvorefter du kan vælge den ven, hvis musik du gerne vil høre.

Har du Spotify gennem Telia, kan du aktivere det her