Få vores nyheder på mail

HTC One (M8)

Blogindlæg   •   Mar 26, 2014 09:30 CET

I går eftermiddag løftede HTC sløret for deres nye HTC One (M8), som blev præsenteret ved et stort arrangement i London. HTC har valgt at bygge videre på det populære design fra forgængeren HTC One (M7), som har fået en grundig opdatering, så den byder både på et flot design og specifikationer med smæk på.

HTC One (M8) er navnet på HTC’s nye flagskib, som allerede nu kan købes på pre-sale og forventes i butikkerne den 31. marts. Det overordnede design minder om HTC One, men HTC har tilføjet mere afrundede kanter, som gør telefonen mere behagelig at holde i hånden. Som på HTC One findes der to højtalere på fronten, som har fået nye forstærkere, så du kan afspille din ynglings Spotify-playlist i stereo eller nyde favoritserien fra HBO på den 5” store fuld HD skærm. De nye højtalere spiller ifølge HTC 25 % højere end på forgængeren uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Det hele er styret af Qualcomms nye lynhurtige Snapdragon 801 processor, som man også finder i andre flagskibsmodeller såsom Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2.

Fuld fart på

HTC One (M8) kører det nye Android 4.4 KitKat styresystem, som har fået HTC’s eget Sense 6-skin ovenpå. Netop HTC’s eget Sense har fået en helt ny brugerflade med “et renere og mere iøjnefaldende udtryk med dristige farvetemaer, der kan tilpasses”, som HTC selv skriver i en pressemeddelelse, som du kan læse her. Med Sense 6 får man et styresystem, der opdateres lynhurtigt og kan streame dit favoritindhold direkte til startskærmen. Valget af Android KitKat betyder også, at der nu ikke længere er fysiske knapper på forsiden. De er i stedet blevet placeret i displayet, som har fået vokseværk fra 4.7” til 5” fuld HD (1080p).

Udpluk af nye features

HTC One (M8) kommer igen med Ultrapixels i kameraet, men denne gang bliver det fulgt op af et ekstra kamera på bagsiden, som HTC kalder for en dual-cam feature. Hvis det ikke var nok, så har M8 også dual-flash, så man kan fange billeder med perfekt lys. De to kameraer gør, at HTC One (M8) kan opfange dybde i motiverne, som baner vejen for flere kreative effekter, når du efterredigerer din billeder. Du kan fx vælge enten at fremhæve dele af billedet i forgrunden eller baggrunden. Frontkameraet har også fået en overhaling og byder på hele 5 megapixels, hvilket burde tiltale mange i disse selfie-tider.

Se mere til disse features i videoen her


Som noget nyt kan du nu ”vække” telefonen ved blot at trykke to gange på skærmen, og du slukker skærmen ved endnu et dobbelt tryk. Du aktiverer enheden ved at stryge en finger henover skærmen, og derefter kan du blot holde telefonen op til øret for at besvare et opkald. Er det bare en opdatering af nyheder, man er efter, så kan man nu swipe til højre, når telefonen er låst, hvor der er adgang til ens private BlinkFeed.

HTC One (M8) forlænger batteritiden med 40 %, og HTC har inkluderet en ekstrem strømsparefunktion, som giver dig 60 timers ekstra standbytid ved 20 % strøm, 30 timer ved 10 % og 15 timer ved 5 %, når den aktiveres. Så uanset om byturen eller konferencen trækker ud, er du altid tilgængelig.

Se mere om HTC One (M8) her