Få vores nyheder på mail

iOS 7.1 – hvad er nyt

Blogindlæg   •   Mar 18, 2014 10:45 CET

Apple har offentliggjort den seneste opdatering til det populære iOS-styresystem. Opdateringen hedder version 7.1, der byder på enkelte designændringer, et par nye smarte features samt bedre performance.

Den seneste opdatering af iOS fra Apple byder ikke på et helt nyt design med overvældende ændringer. iOS 7.1 byder dog på mindre design ændringer, hurtigere reaktionstider og et par nye spændende features.

Design – rundt er in

I det nye design fremhæver Apple et par visuelle ændringer i interfacet. Når nogen ringer til dig, vil skærmen ikke længere have de rektangulære røde og grønne knapper til at modtage eller afvise et opkald. I iOS 7.1 viser displayet nu i stedet to runde knapper, som dog stadig er henholdsvis rød og grøn. Ovenover de to knapper findes nu to svævende ikoner med mulighederne Remind me og Message.  I opkaldsinterfacet har Apple også aflivet den grønne rektangel og erstattet den med en rund knap.

Ønsker du at slukke telefonen, vil du se, at den genkendelige røde rektangel i toppen af skærmen er blevet ændret til en hvid oval slider. Disse ændringer gør hele designet mere strømlinet i forhold til den nye design, der blev introduceret med iOS 7.

Fortvivl ej

Har du nogensinde taget fejl i forhold til, hvorvidt et stykke tekst var en knap eller bare, jah, noget tekst? I iOS 7.1 gør Apple det muligt at fjerne enhver tvivl. Det er nu muligt at slå en indstilling til, som fremhæver alle interaktive knapper og dermed sikrer, at man ikke længere er i tvivl. Nogle knapper vil få en grå baggrundsfarve, mens andre blot får en understregning af teksten.

Keyboardet har også fået en mindre makeover, hvor Apple denne gang især har haft fokus på Shift og Delete knapperne, som er blevet mere prominente og har fået et tykkere font.

Nye features

Kalenderen har fået en efterspurgt opdatering, som gør det muligt at se en oversigt over en dagens program uden at forlade kalenderoversigten. Ønsker du kun at se en liste over dine aftaler i kalenderen, så er det nu også muligt.

Den helt store nyhed i iOS 7.1 er frigivelsen af CarPlay, som har været længe undervejs. Denne feature gør det muligt at forbinde dit iOS device med en kompatibel bil, som dermed kan tilgå dine beskeder, kort, musik, etc., som vil blive vist på bilens navigationsskærm. Dog er listen af kompatible biler stadig ret begrænset, da den kun tæller Volvo XC90 SUV, Mercedes Benz C-Class og Ferrari FF, men flere biler skulle være på vej.

Er du en dedikeret bruger af Apples mobil-assistent, Siri, så er det i iOS 7.1 nu blevet endnu lettere at sikre, den får hele din besked med. Du kan kontrollere hvor lang tid Siri lytter ved at holde Home knappen nede, mens du taler og give slip, når du er færdig.

God fornøjelse med iOS 7.1!