Få vores nyheder på mail

iPad Air 2 vs Nexus 9

Blogindlæg   •   Jan 19, 2015 11:11 CET

Er du på udkig efter en ny kvalitetstablet, men har svært ved at vælge? Så kan du finde lidt inspiration her. Vi har sammenlignet Apples og Googles bedste bud på en high-end tablet.

Design

Apple har altid været kendt for deres design og med god grund. Med iPad Air 2 får man en tablet, der er pakket ind i et elegant og holdbart aluminiums unibody, som gør, at Air 2 i høj grad lever op til sit navn med en tykkelse på blot 6,1 mm og en vægt på 437 g. 

På Nexus 9 finder man en lignende aluminiumskant, men på bagsiden har Google valgt et blødere gummiagtigt cover, som gør den behagelig at holde i længere tid. Sammenlignet med Air 2 er Nexus 9 en smule tykkere, men med en tykkelse på 7,95 mm er det tvivlsomt, at man vil opdage forskellen. På forsiden af Nexus 9 har Google i samarbejde med producenten HTC taget et valg, som adskiller den fra iPad’ens design. To diskrete fremadvendte Boomsound-højtalere giver Nexus 9 en sprød og klar lyd, som gør den velegnet til streaming. 

Er skærmstørrelse derimod en afgørende faktor for dig, så ligger Nexus 9 sig lige mellem Apples iPad Mini og iPad Air med en skærmstørrelse på 8.9 tommer. Er du derimod til den klassiske iPad størrelse, så skuffer Air 2 ikke med en skærmstørrelse på 9.7 tommer. Ser man bort fra størrelsen, så minder de to skærme på papiret om hinanden, da de har den samme opløsning. Air 2 adskiller sig dog ved at have et nyt anti-glare lag over skærmen, som gør den til en fornøjelse at bruge udendørs og steder med et skarpt lys. Ifølge Apple kan det nye lag reducere genskin med op til 56 %.

Styresystem

Begge tablets er designet til at fungere optimalt med deres styresystem, og det kan mærkes. Nexus 9 kommer med den nyeste udgave af Android, der har navnet Lollipop. Det betyder også Googles nye Material Design, som er et fladt design, der bl.a. tilder de forskellige programmer farver, så det er lettere at navigere rundt.

Android Lollipop – her er nyhederne

iPad Air 2 kommer ligeledes med Apples nyeste styresystem, nemlig iOS 8, som Apple promoverer som værende deres mest avancerede mobile styresystem nogensinde. Ved begge styresystemer fremhæves muligheden for at forbinde din tablet med andre produkter. Fx kan man med iOS 8 starte med at skrive en mail på sin iPad Air 2, som man derefter kan vælge at skrive færdig og sende via sin iPhone eller Mac. 

De største ændringer i iOS 8

Features
Begge tablets har unikke features, som ikke findes på modparten. Nexus 9 har muligheden for at låse den op ved blot at trykke to gange på skærmen. Hurtigt og effektivt, og meget vanedannende. iPad Air har derimod Apples Touch ID sensor, som kan genkende dit fingeraftryk og derigennem lade dig låse den op, og den kan også bruges som en godkendelsesfeature ved betalinger via iPad’en.

Konklusion

Så er vi nået til det afgørende spørgsmål – hvilken tablet skal du vælge? Der er heldigvis ikke noget rigtigt svar, da begge tablets kan opfylde størstedelen af de krav, de fleste danskere har til en tablet. Derfor kan det afgørende for dig blive design og styresystem, som er de to steder, hvor der er en tydelig forskel. Har man allerede mange Apple eller Google produkter, så vil det være oplagt at tilføje endnu et produkt med det samme styresystem, da det giver mange fordele. Er man derimod lidt eventyrlysten og har lyst til at prøve noget nyt, så er begge tablets et godt bud på at prøve en ny platform.

Vil du vide mere om forskellene på de to styresystemer, så kan du læse mere i de artikler, som vi har linket til i artiklen.