Få vores nyheder på mail

iPhone 6 og 6 Plus – hvad er forskellen

Blogindlæg   •   Sep 15, 2014 13:15 CEST

Apple har løftet sløret for efterårets nye produkter under en keynote i hjembyen Cupertino, hvor der blev afsløret to nye iPhones. Ikke overraskende har de nye iPhones fået navnene iPhone 6 og 6 Plus, og de byder vanen tro på mange innovative features. Men hvad er forskellen på iPhone 6 og 6 Plus? Det har vi kigget nærmere på.

Inden vi dykker ned i, hvilke features de to telefoner indeholder, og hvad der adskiller dem, så er der flere ting, som de har tilfælles. Apples chefdesigner, Jonathan Ive, har skabt de hidtil største og tyndeste iPhones, som har mere afrundede hjørner i forhold til 5s, som gør, at telefonen føles mindre og ligger behageligt i hånden. En anden tydelig designændring er placeringen af låseknappen, som har taget turen fra toppen af telefonen til højre side, hvor den lettere kan nås. Indvendigt vil styresystemet vil også være det samme, da begge telefoner vil køre Apple nyeste styresystem, iOS 8.

Nye features

NFC chips vil for første gang være at finde i iPhones, når iPhone 6 og 6 Plus lander i de danske butikker, og Apple har en plan med den nye chip. Gennem et samarbejde med bl.a. MasterCard og Visa er det Apples ambition at gøre det fysiske betalingskort overflødigt. Det skal i fremtiden være muligt at betale ved at sætte en iPhone op til en NFC-terminal i butikken, hvorefter man bekræfter købet med det indbyggede TouchID. Featuren hedder Apple Pay og er indtil nu kun bekræftet i USA. Apple skulle dog arbejde på at få implementeret teknologien i butikker i Europa.

Skærmstørrelse

Den største forskel på de to telefoner er, ikke overraskende, skærmstørrelsen. Begge telefoner er større end forgængerne, som aldrig har haft en skærmstørrelse over 4”. iPhone 6 har et 4.7” Retina HD-display og iPhone 6 Plus byder på intet mindre end en 5.5” Retina Full HD-display.

Den store 5.5” skærm på iPhone 6 Plus betyder, at Apple for første gang træder ind på markedet for phablets, som kategoriseres ved at have en skærmstørrelse mellem 5.0 og 6.9 tommer. Med den ekstra skærmplads følger en ny feature på 6 Plus. Når du vender telefonen på siden i landscape mode følger menuen med. Det betyder, at du kan navigere rundt i menuen, selvom telefonen vender på siden, og Apple har også gjort det muligt at bruge keyboardet, når telefonen er på siden. Det er en feature, som minder meget om måden, man bruger en iPad.

Ændringen i skærmstørrelse har også skabt en ny feature, som Apple kalder Reachability, der skal gøre det lettere at håndtere skærmen med én hånd. Den fungerer ved, at man rører Home-knappen to gange efterfulgt af hinanden, hvorefter indholdet i skærmen automatisk bliver rykket fra toppen ned til midten, hvorfra man kan nå det.

Kamera

Både iPhone 6 og 6 Plus har et 8 megapixel kamera, som har fået en ny sensor med navnet Focus Pixels, der gør kameraets autofokus dobbelt så hurtigt som på iPhone 5s. Det betyder i praksis, at når du hiver telefonen op af lommen for at tage et hurtigt billede, så vil billedet ofte stå skarpt med det samme. Derudover har iPhone 6 Plus som den første iPhone nogensinde fået optical image stabilization. Denne tilføjelse gør, at telefonen automatisk reducerer risikoen for, at billedet bliver sløret, hvis du ryster på hånden.

Video

iSight kameraet i både iPhone 6 og 6 Plus har fået en ny video feature, som gør det muligt at optage video i slowmotion i HD-kvalitet. Det er endda muligt at optage en video, som man plejer, og derefter gå ind og vælge hvilken del af videoen, der skal køre i slowmotion.