Få vores nyheder på mail

LG G3 – supermobilen fra Korea

Blogindlæg   •   Maj 30, 2014 10:11 CEST

Der har i de seneste måneder været mange rygter om efterfølgeren til den populære LG G2, og tirsdag aften løftede LG endelig sløret for LG G3. Vi har kigget nærmere på LGs nye flagskib, som har potentialet til for alvor at placere LG på verdenskortet.

Smartphones er efterhånden blevet en vigtig del af hverdagen for mange, hvor vi streamer, tjekker mails, læser nyheder og spiller spil. Det betyder også, at mange stiller større krav til deres smartphones, og med LG G3 forsøger LG for alvor at imponere danskerne. Skærmen på det nye flagskib har en opløsning på intet mindre end 2560 x 1440 pixels – også kendt som et 2K display. Lægger man den 5.5 tommer store skærm oveni, så har man en smartphone, der næsten er skabt til spil eller streaming af Game of Thrones. Det betyder dog langtfra, at LG G3 er en klodset smartphone. Med 74,6 millimeter i bredden er den blot 2,1 mm bredere end den populære Samsung Galaxy S5, som ”kun” har en 5.1” skærm.

LG har i G3 bygget videre på det allerede velfungerende kamera, som stadig byder på 13 megapixels og en optisk billedstabilisator og nu også en endnu hurtigere autofokus. Det har fået betegnelsen OIS+, hvor en lille laser er med til at udmåle fokuspunktet, hvilket gør autofokus med G3 endnu hurtigere. Bruger man sin smartphone til at optage video, så kan LG G3 være et oplagt valg, da den understøtter optagelse af 4K video og en 120 fps (frames-per-second) slow motion video feature.

Det hele bliver styret af Android 4.4 KitKat, som har fået den nyeste version af LGs eget styresystem, Optimus UI, indover. I den nye version finder man en videreudvikling af LGs knock funktion, som nu gør det muligt at anvende en bestemt tap-rytme til at aktivere telefonen fra låst tilstand. Udover de nye funktioner, så har Optimus UI også fået en designmæssig overhaling, så den nu byder på et fladere og mere minimalistisk design.

Det udvendige design har også fået en opgradering, hvor bagsiden på LG G3 stadig er plastik, men nu har fået et metal-finish look. Derudover er bagsiden aftagelig, så man kan ændre farven på det bagerste cover eller skifte batteri, hvis det skulle blive nødvendigt. Batteriet kan desuden oplades trådløst via en feature kaldet Qi wireless power. Det hele styres af den kraftfulde Snapdragon 801 processor, som man også finder i mange af konkurrenternes topmodeller såsom Samsung Galaxy S5, HTC One M8 og Sony Xperia Z2.

Processor: 2.5 GHz Snapdragon 801 quad-core
RAM: 2 GB
Styresystem: Android 4.4 KitKat med Optimus UI
Skærm: 5.5" QHD skærm med 2560 x 1440p
Hukommelse: 32 GB internhukommelse og mulighed for MicroSD op til 2 TB
Kamera: 13 megapixel med OIS + 2.1 mp frontkamera
Batteri: 3.000 mAh
Dimensioner: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm
Vægt: 149 g