Få vores nyheder på mail

Mobile World Congress 2014 – wearable gadgets

Blogindlæg   •   Mar 04, 2014 12:30 CET

Der var fuld fart på i Barcelona i sidste uge, hvor dette års Mobile World Congress løb af stablen. Vanen tro stod producenterne i kø for at overgå hinanden og præsentere nye gadgets.

Wearable gadgets kom for alvor frem i rampelyset i år, hvor bl.a. Sony, Samsung og Huawei præsenterede spændende nyheder.

Sony SmartBand

Efter præsentationen deres nye smartphone og tablet havde Sony endnu en overraskelse i ærmet – Sony SmartBand. Et intelligente armbånd, der kan arbejde sammen med din smartphone og registrere dine fysiske og sociale aktiviteter. Det er altså muligt at følge, hvor aktiv du har været i løbet af dagen og hele tiden være opdateret på dine sociale netværk.

Sony SmartBand har en aftagelig enhed, som kan placeres i et armbånd, der kommer i et væld af farver. Du kan altså sørge for, at dit SmartBand altid passer til dit outfit. Derudover er SmartBand vandtæt, så du kan bruge det døgnet rundt. Sony SmartBand forventes at komme til Danmark i løbet af april måned.

Samsung er kendt for at være helt fremme, når det kommer til nye typer gadgets. Det gælder også denne gang, hvor Samsung udover en opgraderet version af deres Gear smartwatch også præsenterede det helt nye Samsung Gear Fit. Som navnet indikerer, henvender det sig til den aktive forbruger, som har brug for et ur, motionsarmbånd og diverse smartwatch funktioner samlet i ét produkt.

Samsung præsenterede også deres nye Galaxy S5 smartphone under dette års MWC –
læs alt om det nye flagskib her

Selve displayet er en afrundet Super AMOLED skærm, som er mindre og mere fleksible end de lidt større og firkantede smartwatches. Gear Fit kan arbejde sammen med din smartphone og  følge din aktivitet i løbet af dagen via bl.a. en skridttæller og pulsmåler, mens den samtidig kan give dig notifikationer fra din telefon. Samsung Gear Fit forventes at komme til Danmark i løbet af april.

I videoen herunder kigger John G. fra meremobil.dk nærmere på Samsung Gear Fit


Huawei TalkBand

Kinesiske Huawei er efterhånden blevet et kendt mærke herhjemme og med deres nye fitness tracker armbånd/Bluetooth headset bliver interessen nok ikke mindre. Den meget kuriøse gadgets primære funktion er at fungere som et smartwatch, men hvis din telefon ringer, kan den gå skridtet videre. Du tager blot displayet ud af armbåndet, hvorefter du kan sætte det på øret og bruger det som et klassisk Bluetooth headset.

Derudover kan TalkBand give dig informationer om, hvor mange skridt du har taget på en dag, hvor mange timer du har sovet samt et estimat af, hvor mange kalorier du har forbrændt. Det er stadig uvist, om TalkBand kommer til Danmark, men Huawei oplyser, at det kommer til Europa i næste kvartal.

I videoen herunder kigger John G. fra meremobil.dk nærmere på Huawei TalkBand


Smartwatches 2.0

Foruden disse tre nyheder bød dette års Mobile World Congress også på opgraderede versioner af bl.a. Sonys og Samsungs smartwatches.

Samsung har denne gang valgt at bruge styresystemet Tizen i stedet for Android, hvilket har betydet et farvel til Galaxy navnet. Den opgraderede version af Samsung Galaxy Gear hedder altså nu blot Gear 2. Designet minder meget om det originale Galaxy Gear, og udover en opgradering af processoren er hardwaren næsten identisk med forgængeren.

Samsung Gear 2 Neo bliver angiveligt en lidt billigere udgave af Samsung smartwatch, da det er lavet i plastik, hvorimod Gear 2 er lavet i metal. Derudover har Gear 2 Neo intet kamera.

Sony valgte også at bruge dette års Mobile World Congress til at præsentere det næste i rækken af deres smartwatches, som har fået navnet Sony Smartwatch 2. Dette skiller sig ud fra mange af de andre smartwatches ved, at man ikke aktivt skal gøre en handling for at få uret frem, da det forbliver synligt på skærmen hele tiden. Som så mange andre af Sonys produkter er Smartwatch 2 blevet IP57-certificeret. Det betyder, at det både kan klare en tur i badet og en tur på stranden.