Få vores nyheder på mail

Nokia Lumia 925

Blogindlæg   •   Aug 19, 2013 15:18 CEST

Nokia er klar med et nyt og spændende medlem til Lumia-familien. Navnet er Lumia 925, som er en opgradering fra den populære Lumia 920. Med den nye Lumia får man de velkendte Windows Tiles, et nyt design og helt nye kamera features. 

Det slanke medlem af Lumia-familien

Nokia har fået meget ros for Lumia 920, og nu er efterfølgeren til den populære smartphone kommet til Danmark. Lumia 920 havde indbygget trådløs opladning, og hvis man har prøvet det, så kan det være svært at undvære. Det er yderst praktisk, at man næsten altid har en opladet smartphone, uden at skulle bruge ledninger. I den nye Lumia 925 er muligheden for trådløs opladning stadig tilstede, men for at gøre telefonen mindre og optimere designet, har Nokia valgt at gøre trådløs opladning tilgængeligt via et cover. Denne manøvre har betydet, at Lumia 925 er 46 g lettere og hele 2.2 mm tyndere end Lumia 920.

Da Lumia 920 kom på markedet adskilte den sig for alvor på farvemulighederne. Det er ikke helt det samme for Lumia 925, som kommer i de tre klassiske farver hvid, grå og sort. Dog kan man tilkøbe de førnævnte covers i farverne gul og rød, hvis man ønsker lidt farve i hverdagen, og man skal heller ikke tro, at Nokia har nedprioriteret designet på 925 på grund af de manglende farver. Lumia 925 byder på nye slanke metalkanter, som giver telefonen et tyndere look, og samtidig gør mobilen mere robust. Nokia har endda formået at få metalkanten til at fungere som telefonens antenne.

Nye kamerastandarder

Nokia har valgt at gøre meget ud af kameraet i Lumia 925, hvor det ikke kun er hardwaren, der er blevet opgraderet. Nokia har også tilføjet nyt og spændende kamerasoftware, som burde tilfredsstille selv de mest inkarnerede lomme-fotografer. Med de nye opgraderinger giver Lumia 925 den populære Galaxy S4 kamp til stregen på kameradelen.

Lumia 925 byder på et 8.7 megapixel kamera med det prisvindende PureView-teknologi samt intet mindre end seks indbyggede Carl Zeiss-linser. Størstedelen af smartphones på det danske marked i dag har enten fire eller fem linser, så her skiller Lumia 925 sig for alvor ud. Men hvad betyder det egentlig for brugeren? Uden at det skal blive for teknisk, så betyder det, at når man tager et billede, så går lyset igennem alle seks linser, inden det når ind til sensoren. Hver linse hjælper med at gøre billedet skarpere og minimerer forvrængning, som i sidste ende giver et utroligt flot billede. Udover fokus på skarpere billeder, har Nokia også øget ISO-indstillingen. ISO er kort fortalt en international standard for, hvor følsom kameraet er overfor lys. Lumia 925 når op til ISO 3200, så man kan tage gode billeder, selvom lysforholdene ikke er de bedste. Man behøver altså ikke længere være bekymret for hverken strandbilleder i sollys eller festbillederne i de sene nattetimer.

En verden af muligheder

Når man har foreviget det perfekte billede på sin smartphone, vil mange gerne tilføje nye effekter eller redigere i billedet. Dette foregår ofte via apps, men Nokia har taget kampen op og tilbyder i Lumia 925 flere indbyggede muligheder. Har du taget det mest fantastiske feriebillede, som desværre er blevet ødelagt af en uønsket genstand eller person, kan man fjerne det uønskede og få billedet til at se ud, (næsten) som man ønsker. Nokia har også tilføjet en Action-Shot funktion, som gør, at man med et klik kan lave flere billeder om til et enkelt billede for at give det fart og bevægelse. En meget underholdende feature, som burde appellere til kreative smartphone-fotografer.

De fleste kender problematikken med at tage det perfekte gruppebillede. Én har lukkede øjne, en anden kigger den forkerte vej og en tredje glemmer at smile – der er mange ting, som kan ødelægge billedet. Nokia har et bud på, hvordan man kan få alle til at se godt ud på gruppebilledet. Løsningen hedder Change Faces, og den lader dig vælge imellem og kombinere dine foretrukne udtryk fra en række billeder og sammensætte det perfekte gruppefoto. Så burde man kunne gøre alle glade.

Kameraet kan også bruges til andet end smarte foto-features. Nokia har tilføjet featuren augmented reality, som mange forventer, bliver en vigtig del af fremtidens smartphones. Featuren bruger kameraet til at give dig et live billede af et område, hvorpå man kan se forklaringer og tags på huse, mennesker og lignende. Denne feature kan være rigtig praktisk, hvis man fx er på Roskilde Festival med vennerne, men er blevet væk fra hinanden. Hvis vennerne er sat op til augmented reality, vil du blot kunne filme udover menneskemasserne og se præcist, hvor dine venner befinder sig.