Få vores nyheder på mail

Sådan bliver du professionel iPhone-fotograf

Blogindlæg   •   Mar 20, 2015 16:07 CET

Mobilkameraer er gået fra at tage grynede billeder i en lav opløsning til at kunne tage fantastiske billeder med så mange detaljer, at de næsten har udkonkurreret det klassiske kompaktkamera. Men mange oplever stadig, at deres billeder måske ikke er ligeså gode som vennernes – derfor har vi samlet nogle gode råd og simple tricks til, hvordan du får de bedste billeder ud af din iPhone.

Udnyt burst mode

Tager man billeder under en tur i Tivoli, eller vil man bare gerne fange et sødt billede af sit barn, så bør man slå burst mode til. Det er en simpel funktion, som tager flere billeder på meget kort tid. Dermed øges chancen for, at man får et skarpt billede, hvor motivet er helt rigtigt. Hv

Brug lyset

Når man tager billeder, så kan lyset være afgørende for, om billedet bliver godt. Det er ofte en god idé at udnytte naturlige lyskilder, da de giver et blødere lys og mere naturlige farver. Hertil bør fotografen have lyset i ryggen for at lyse motivet op og samtidig undgå direkte sollys på motivet ved portrætter, da det kan skabe hårde skygger.

Rens kameralinsen

Vi har ofte vores telefon med overalt, som bliver transporteret i lommen eller i tasken. Det betyder, at den lille kameralinse bag på telefonen bliver udsat for en masse støv og snavs, så hvis man vil tage de skarpeste billeder, bør man rense linsen jævnligt med lidt skærmrens.

Undgå zoom

Dette er et vejledende råd, som kommer meget an på, hvilken smartphone man har. Men hver gang man zoomer, risikerer man at forringe kvaliteten af billedet. Et godt råd er derfor at undgå at bruge zoom-funktionen og i stedet gå tættere på dit motiv, når det er muligt.

Få styr på din blitz

Mange smartphones har en indbygget LED blitz, som automatisk vil fornemme, hvornår der er brug for den. Man skal dog være opmærksom på, at nogle udgaver af denne type blitz kan give et hårdt lys, og det kan til tider være en bedre idé at udnytte de lyskilder, der er omkring én.

5 apps, som gør dig til 100-metermester i flotte billeder

VSCO Cam: En de mest populære fotoapps er VSCO Cam, der henvender sig til fotografen, som ønsker et mere naturligt eller afdæmpet look. VSCO Cam skaber smukke billeder og med 10 presets adskiller sig ved at arbejde med presets frem for at tilføje filtre efter at billedet er taget. App’en er gratis.

Aviary: Med Aviary kan du skabe dit eget udtryk og designe dine billeder med kreative klistremærker, sjove rammer, touch-up tools, farverige filtre og et hav af andre redigeringsmuligheder. App’en er gratis.

Hipstamatic: Hipstamatic er for den garvede fotograf, som ønsker at tilføre sine billeder et råt og anderledes look. Med denne app kan du vælge imellem et utal af fede linser og flashes, som giver dine billeder et unikt og cool look.

Overgram: I modsætning til andre billedredigeringsapps giver Overgram dig mulighed for at indsætte tekst på dine billeder. App’en tilbyder et hav af forskellige typografier, størrelser og farver, så teksten tilpasses samme visuelle identitet som dit billede. Overgram er gratis.

Vintique: Vintique er til dig, som gerne vil skabe billeder med et vintage-look, hvor du får adgang til 16 basis filtre, 36 vintage filtre, 17 lyse filtre og 26 retro filtre. Når tonen er fundet, kan du tilføje diverse rammer, sæsonpræget teksturer og meget, meget mere.

Note: Tips til Android-brugere kommer i næste uge.