Få vores nyheder på mail

Sådan får du bedre dækning

Blogindlæg   •   Maj 11, 2015 15:55 CEST

Uanset om man befinder sig i et øde område, om smartphonen strejker eller en helt tredje årssag, har de fleste nok på et tidspunkt oplevet udfordringer med at indlæse sit Facebook newsfeed eller sende en mail afsted. Mobilnetværk er avanceret og følsomt udstyr, og det er ikke bare ”plug-and-play” for teleselskabernes teknikere. Men du kan faktisk også selv gøre en masse for at få bedre dækning.

Sammen med teleselskaberne har Erhvervsstyrelsen udviklet en række gode råd, som du som mobilbruger kan udnytte til at give dig selv bedre oplevelser med din smartphone.

Hold din telefon ordentlig

Menneskekroppen er faktisk en af de mest effektive blokader for mobilsignalet, og det kan derfor have stor betydning, hvordan du holder din telefon. Vær opmærksom på ikke at dække antenne med din hånd, så signalet går bedre igennem. Prøv dig frem og se, hvad der virker bedst, hvis du ikke er helt sikker på, hvor antenne er placeret.

Du kan også vælge at bruge et headset.

Brug et cover på din telefon

Det kan også være en god ide at købe et cover til sin smartphone. Udover at beskytte mod slag og stød, giver den også mere ”plads” til telefonen, og hånden dækker derfor ikke for signalet i lige så høj grad. Vær opmærksom på materialet – det skal helst være plastik eller gummi. Metal dæmper nemlig signalet og er derfor ikke det oplagte valg.

Sid det rigtige sted

Hvis du bruger mobilt bredbånd med et modem med sim-kort, kan det gøre meget for signalet, hvis du formår at placere modemmet rigtigt. Det skal helst stå så højt som muligt i et åbent område, ligesom det hjælper på signalet, hvis du sætter det tæt på et vindue eller en dør.

Sæt en antenne på dit mobilmodem

Hvis den rigtige placering ikke er nok, kan man forsøge sig med en ekstern antenne til sit mobilmodem. Den kan placeres udenfor eller på loftet, hvor signalet er stærkest. Du kan eventuelt placere den i retning af den nærmeste mobilmast. Den kan du finde på www.mastedatabasen.dk.

Brug wifi

Hvis du får internet leveret via den faste forbindelse, kan du etablere et trådløst wifi-netværk, som du kan bruge i hjemmet. Så kan du logge på med din smartphone, tablet og laptop, når du surfer, er på Facebook eller bruger Skype.

Se flere gode råd på Erhvervsstyrelsens pjece eller på hjemmesiden her