Få vores nyheder på mail

Samsung Galaxy S5 Unpacked – alt om Samsungs nye mobil

Blogindlæg   •   Feb 25, 2014 12:40 CET

Samsung afslørede deres længe ventede Samsung Galaxy S5 smartphone i aftes, og vi var naturligvis på pletten. Det hele foregik i Barcelonas operahus, hvor Galaxy S5 var aftenens helt store stjerne. Samsung har bygget videre på den populære S4 med signifikante opgraderinger. Fx kan du nu måle din puls med din smartphone. Læs her, hvorfor Samsungs nye flagskib kan blive en af årets mest populære smartphones.

Forsiden på Galaxy S5 minder meget om forgængeren, hvor man finder den flotte 1080p Super AMOLED skærm, som dog er vokset en smule fra 5” på S4 til 5.1” på S5. Den helt store forskel finder man derimod på bagsiden, hvor Samsung er gået væk fra deres ellers velkendte plastikcover. Nu finder man i stedet et blødere materiale med små huller i, som gør telefonen mere behagelig at holde på. Samsung laver Galaxy S5 i fire forskellige farver – henholdsvis sort, hvid, blå og guld.

Sundhed på dagsordenen

Smartphones har længe været mere end blot en telefon, og nu rykker Samsung endnu engang grænsen for, hvilke informationer vores smartphones kan give os. På bagsiden af Galaxy S5 finder man en knap, som kan måle din hjerterytme blot ved, at du sætter fingeren på den. En innovativ feature, som er en del af Samsungs plan om at involvere vores smartphones endnu mere  i vores liv. Samsung præsenterede i Galaxy S4 deres S Health app, som gjorde det muligt at følge sit helbred på sin smartphone. S Health app’en har nu fået en opgradering, og det er blevet muligt at synkronisere sin S Health app med et Samsung wearable, som fx deres nye Gear Fit fitness-ur. Faktisk  er det blevet så intelligent, at det kan give dig gode råd og feedback på din træning – alt imens du træner.

Se en præsentation af den nye Samsung Galaxy S5 i  videoen herunder


Ekstra lir

Som noget helt nyt har Samsungs nye flagskib fået en IP67-certificering, som betyder, at den både er støv- og vandtæt. Galaxy S5 ejere behøver altså ikke længere være bekymrede for tage deres smartphone med på stranden. Derudover byder S5 på et opgraderet kamera, der nu har 16 megapixel og en lynhurtig autofokus samt mulighed for at filme i 4K. Kameraet har også fået en autofokus, der kun skal bruge 0,3 sekunder for at fokusere på dit motiv. Ifølge Samsung er det den hurtigste autofokus på markedet.

Galaxy S5 kommer med den nyeste Android-opdatering, nemlig 4.4.2 KitKat. Samsung har lagt deres velkendte TouchWiz interface indover, så ejere af tidligere modeller fra Galaxy-serien vil føle sig helt hjemme i styresystemet. Som noget nyt har Galaxy S5 fået en fingeraftryks scanner, som gør det muligt at låse telefonen op eller bekræfte online køb blot ved at bruge fingeren.