Få vores nyheder på mail

Slate or Silver?

Blogindlæg   •   Sep 13, 2012 12:56 CEST

Apple præsenterede i går iPhone 5. Her giver vi dig et overblik over specifikationerne og de seks modeller, som bliver tilgængelige.

Traditionen tro lanceres den nye iPhone i tre størrelser på hhv. 16, 32 og 64 GB. Vi er efterhånden også vant til at have valget mellem en sort og hvid iPhone. Det har vi også denne gang, men designet har fået en overhaling, idet Apple har givet modellerne en metallisk bagside i farverne ”Slate”, som ligner en matsort metalfarve og ”Silver”, som kunne minde om børstet stål.

Hvis vi bliver ved det ydre design, så har Apple gjort den nye iPhone 18 pct. tyndere end sin forgænger og måler således 7,6 mm i tykkelsen. Derudover har de formået at gøre telefonen 20 pct. lettere end iPhone 4S. Vægten tæller nu kun 112 gram.

Med iPhone 5 får vi også en større skærm, som måler 4” og er i 16:9 format. Derudover er det også værd at tage med, at stikket til de såkaldte ”Earpods” nu er flyttet fra toppen af telefonen ned til bunden ved siden af det nye, og noget mindre, stik i bunden, som bruges til opladeren og andet tilbehør.

Det nye lader-stik i bunden er et 8 signal digitalt stik, men hvis man vil bruge sit gamle iPhone-hardware, som fx dockingstations, kan man købe en adaptor til det gamle 30 pins stik. I bunden er der ligeledes placeret én af de 3 mikrofoner, som er med til at give den nye iPhone bedre lyd og støjreduktionskredsløb. De to andre sidder hhv. på fronten og på bagsiden.

Lynende hurtig
iPhone 5 kommer med den nye A6 Dual Core processor, som er dobbelt så hurtig som A5-processoren fra iPhone 4S. Udover at du hurtigere kan browse igennem forskellige hjemmesider, vil den nye processor også betyde, at grafikken bliver dobbelt så hurtig end hos forgængeren. En forbedring, der vil gøre både video, billede og spil-oplevelser endnu mere levende.

Mange vil måske blive en anelse eftertænksomme her – for hvad så med batteri-tiden?

iPhone 5 kommer til at køre på det nye styresystem iOS 6 og er specialdesignet til at være ekstremt effektiv, når det kommer til strømforbrug. Det betyder, at den nye iPhones batteritid er 22 pct. bedre end hos forgængeren, hvilket i praksis udmønter sig i et effektivt forbrug på ca. 8 timers browsing, 8 timers taletid eller 10 timers video-afspilning.

Netværk
Så længe vi taler hastighed, skal det også nævnes, at den nye iPhone 5 kommer med 4G/LTE. Ved et hurtigt kig på Apple’s hjemmeside tyder det på, at den virker med frekvenserne 850, 1800 og 2100 MHz i Europa. Hvis det holder stik, er det gode nyheder for Telia-kunder, da Telia netop har satset på 1800 MHz-frekvensen og således vil kunne levere lynhurtigt internet til de nye iPhone 5-ejere. Se her om du er dækket af 4G.

Kamera
Med iPhone 5 får det fantastiske iSight-kamera endnu en opgradering. Det nye 8 megapixels kamera kommer med en opløsning på 3264 x 2448 pixels. Derudover har Apple indlagt en ny funktion, der gør det muligt at tage panorama-billeder med en vinkel på op til 240 grader.

Kameraet i iPhone 5 har samtidig fået en 40 pct. hurtigere lukketid end dens forgænger og en forbedret støjreduktion. Desuden er iSight-kameraet blevet forbedret, når det kommer til præstationerne i dårligt lys, og opgraderet til at kunne optage fantastiske videoer i 1080p HD. For at sætte prikken over i’et har Apple også adopteret muligheden for at kunne tage billeder, alt imens man filmer.

iOS 6
Alle mobile Apple-enheder kører med iOS styresystemet som kerne. Og med den nye iPhone følger selvfølgelig også den seneste version af styresystemet, iOS 6, der lanceres den 19. september. Med den nye version af styresystemet følger som sædvanlig en masse lækre nye detaljer og funktioner, som vi glæder os til at udforske, når det kommer.

Så nu er der vel bare tilbage at beslutte, om man er til Slate eller Silver!