Få vores nyheder på mail

Tag smartphonen med på rejsen

Blogindlæg   •   Dec 18, 2014 15:10 CET

Vinterens kulde og mørke får mange danskere til at pakke kufferten og rejse mod sydens sol hen over jul og nytår. Planlægning, forberedelse, booking og transport er dog ofte tidskrævende faktorer, som mange familier gerne vil være foruden. Heldigvis tilbydes der i dag et hav af digitale muligheder på mobilen, som kan hjælpe dig og din familie til at få en lettere og sjovere rejse sammen.

Start med at checke ind via mobilen

Hvis du er typen, som synes, at ventetiden for check-in i lufthavnen kan virke lang, så kan du med fordel checke ind på mobilen hjemmefra op til 24 timer inden afgang.

Download flyselskabets app på din telefon, check ind og hent dit boardingkort. Det digitale boardingkort fungerer som et fysisk boardingkort, hvor du scanner stregkoden på skærmen ved bagage check-in og igennem Security.

Hold øje med flytider og informationer på mobilen

Rejser du fra Kastrup Lufthavn, kan du via deres app CPH Airport holde dig opdateret på flyafgange, ankomster, butiksoversigter, parkeringsmuligheder, mm. Skal du flyve fra Billund, Aarhus eller Aalborg kan du i stedet benytte dig af app’en Denmark Airport til 13 kr.

Modtag live opdateringer direkte fra dit flyselskab om din rejse

Tilmeld dig flyselskabets egen sms-service, så kan du modtage information, hvis dit fly skulle være forsinket eller i værste fald aflyst.

Underholdning på flyet

Flere og flere flyselskaber tilbyder efterhånden wi-fi, hvilket giver passagerne rig mulighed for at surfe rundt på nettet via deres smartphones. Hvis du eller din familie mangler inspiration til underholdning til de mange timer i luften, har vi her listet nogle idéer til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt:

  • Lydbogstjenesten Storytel giver dig mulighed for at lytte til et hav af spændende, gysende eller børnevenlige lydbøger på mobilen. Start, stop og påbegynd historierne, hvor du slap, mens du er på ferie
  • Med musiktjenesten Spotify kan du lytte til lige det musik, du er i humør til. Opret dine egne favoritlister eller hør de nyeste udgivelser fra dine yndlingskunstnere
  • Har du eller børnene behov for at se en film på flyturen, kan du med Telia TV nemt streame film fra Movieshoppen.

Der er således underholdning til enhver smag.

GPS

Det er ikke altid nemt at orientere sig, når man kommer udenlands, og ofte koster det en formue at aktivere mobilens GPS via roaming. Lonely Planet har udviklet et godt alternativ, hvor byer og landekort kan browses offline, og hjælp mod turistfælder og planlægning af ture er tilgængelige. App’en Lonely Planet er gratis og fungerer også som e-bog til iPad.

Tjek valutakurser i udlandet

Omregning af valuta er en hyppig udfordring, når man er på ferie i fremmede lande. App’en Currency Converter PLUS er en valutaomregner, der indeholder 191 valutaer fra verden over og gør det nemt at omregne den lokale valuta til danske kroner.

Det, som gør denne app særligt unik, er dens funktion ”pengeveksling-omregner”. Forestil dig, at du er på en lokal restaurant i Mexico, og ved betaling kan du vælge at betale din regning i den lokale møntfod eller US dollars. Kan det betale sig at betale med lokale kontanter? Hvis man nu betaler med US dollars, hvilket beløb vil du da få tilbage i den lokale møntfod? Det kan denne app hurtigt give dig svar på.

Et sidste godt tip: Husk altid at logge på Wi-fi, når det er tilgængeligt i udlandet, så du undgår at bruge unødigt data og betale for de høje roaming-takster.

Hav en rigtig god ferie!