Få vores nyheder på mail

Telias mobilanmelder tester Huawei P9

Blogindlæg   •   Maj 20, 2016 14:28 CEST

Telia har bedt to passionerede testanmeldere (privatpersoner) afprøve den lækre Huawei P9. De har haft 14 dage til at crash-teste telefonen og give os deres bundærlige, umiddelbare mening om det nye produkt på markedet. Men hvad siger vores testanmeldere om den? Læs med her og se, hvad Michael og Nina synes om den nye Huawei P9.

Hvad synes du om det overordnede design?

Michael:

Mobilen ser fantastisk ud. Den er bygget i metal og er flad med buede sider, så den er nem at holde. Fingeraftrykssensoren bagpå er noget af det Huawei er bedst til, og i denne telefon har de formået at gøre det endnu bedre. Så snart man tager telefonen, kan man have sin pegefinger på sensoren, og den vil tænde og låse skærmen op med det samme, da fingeraftrykslæseren er hurtig.

Knapperne er solide og godt placeret. Man er aldrig i tvivl, om man har fingeren over knappen til lås skærmen, da den har et anderledes design og er mindre.

Huawei’s valg af USB C er perfekt, da den er mere fremtidssikret og giver hurtigere lade tid. Nok et af de bedste designvalg i denne telefon.

Nina:

Huawei P9 er visuelt imponerende og kommer i et stilrent og eksklusivt aluminium design. Smartphonen har runde, bløde kanter og en stor flot 5,2” LCD touch skræm. Den er super let og ligger rigtig godt i hånden. Noget af det første jeg bemærkede var, at farven Grey nok nærmere er en pinkspace-grey tone, og appellerer derfor mere til den feminine person.

Indgangen til simkortet sidder på siden af smartphonen, og det er samme sted man indsætter sit SD-kort. Dette gør, at den fremstår mere elegant, da der er færre indgange. Huawei har udviklet deres eget ladestik til P9’eren, hvilket er rigtig pænt med runde former. Men jeg er ikke fan af de individuelle ladestik. Der er jeg mere for brugen af universelle stik, som de fleste andre androids smartphones har.

huawei1

Hvordan vil du vurdere mobilens navigation/styresystem?

Michael:

Styresystemet er Android 6.0 med Huawei’s eget Emotion UI, som føles rigtig meget som en iPhone grundet manglen af en App Drawer. Man er tvunget til at have dem alle på mange homescreens i stedet for. Selvom jeg savner App Drawer, er det ikke noget, der ændrer meget på selve følelsen af mobilen. Mobilen kører stadig hurtigt, og man kan selv lave mapper og ændre på placeringen af apps.
Det eneste minus, ud over manglen af en App Drawer, er, at der kommer en del forudinstalleret apps, som man måske ikke bruger. Huawei kunne godt have begrænset mængden af bloatware.

Nina:

Huawei er nok det man kalder en god mellemting mellem den klassiske android smartphone og Appels iPhones. P9’s opbygning afspejler sig en del i iPhones opbygning. Den har en stor platform, hvor alle ens programmer og apps ligger frit tilgængeligt. Der er altså ingen menuer. Jeg synes, at den er super nem og logisk at navigere rundt i. Jeg er vild med at kunne bruge et androidstyresystem, som minder om styresystemet i en iPhone.
P9’eren kommer med en Kirin 955 processer, hvor CPU’en har en super høj ydeevne. Den er virkelig god til multitasking funktioner. Jeg har endnu ikke bemærket, at P9 bliver ”sløv”. Den kommer med 3GB RAM, og selvom man har flere apps og programmer i brug på samme tid, kan det ikke mærkes.

Huawei har lavet en mobil med et indre design, der minder om Apples produkter. Dog er der gået noget galt i designet til nogle af applikationernes udseende. Hvis ikonerne ikke er firkantet har Huawei valgt at ligge en baggrundsfarve ind. Ikonet til f.eks. Messenger og Spar Nords mobilbank har fået en farvet baggrund. Spar Nord, som har et rødt logo, har fået en pink baggrund, hvilket ser mærkelit ud, og dette kan man ikke selv ændre.

Hvordan er den at bruge til de mest basale funktioner?

Michael:

Mobilen kører hurtigt, og kan det mest basale, som en mobil skal. SMS fungerer fint, og lyden ved opkald er klar for begge parter. Den har et stort batteri på 3000 mAh og holder længe. Det store batteri sammen med Android 6.0’s ”Doze” funktion gør, at batteriet holder hele dagen, og med USB C porten kan den lades hurtigt op, hvis den skulle løbe tør.

Nina:

Som sagt så ligger alt super tilgængelig på platformen. Basale funktioner, som opkald og sms, er lige til at anvende. Ved opstart af mobilen bliver man guidet igennem de basale funktioner, hvilket kan være en stor hjælp. Det er nemt at skabe sig et overblik i de basale funktioner. Man har et systematisk overblik over alle ens beskeder med dato for modtagelse, og der kommer endvidere en pop-up notifikation ved modtagelse af nye beskeder, som giver et lille overblik over indholdet.
Batterilevetid er okay. Ved normalbrug f.eks. daglig brug af Facebook, Spotify, internet, opkald og sms holder den strøm i cirka 1½ dag.

Læs også: Top 10: Mest solgte mobiler i april

Hvordan virker skærmen for dig?

Michael:

Skærmen er en Full HD skærm med flotte farver, en god klarhed og kan ses godt fra alle vinkler. Dens Gorilla Glass 4 føles rar at bruge, og den reagerer hurtigt. Det er dog lidt skuffende, at den ikke er Quad HD især i denne prisklasse, da de fleste mobiler har en bedre skærm. Men til gengæld gør Full HD, at den kan holde batteri bedre end Quad HD, så der er det smag og behag, om man vil have en bedre skærm eller bedre batterilevetid.

Nina:

Skærmen fremstår super klar, og reaktionstiden er virkelig hurtig, hvilket afspejler sig i dens hurtige processer. Jeg valgte som noget af det første at slå touch feedback til, da jeg godt kan lide, at man kan ”mærke knapperne”. Det var dog en skuffelse, da man tydeligt kan høre vibratoren, som gør, at det lyder som plastik.

Hvad synes du om kameraet?

Michael:

Kameraet er virkelig godt også i lavt lys. Kameraet, der er lavet i samarbejde med Leica, har været Huawei’s store fordel ved mobilen og med god grund. Man har rigtig mange muligheder for ændringer i kameraets ”pro mode”, hvor man kan ændre nærmest hver enkelt af kameraets funktioner. Dog er dens autofunktion virkeligt godt i nærmest alle situationer. Kameraet fokuserer hurtigt, både i manuel-og autofokus. Kameraet er egentlig to kameraer, der arbejder sammen for at skabe et bedre billede. Det ene kamera tager kun monokrome, som er sort/hvid billeder, og det andet tager i farve. På den måde sørger Huawei for, at kontrasten i billederne er god. Alt i alt har samarbejdet med Leica været en succes, og de sætter standarden for billedekvalitet fra en smartphone.

Nina:

P9’eren kommer med det nye Leica 13 MP dobbeltkamera. Dobbeltkameraet lever op til gode billeder med skarpe farver og kontraster, uanset om det er en lys morgen eller en mørk aften.

Ved første anvendelse af kamerafunktionen, bliver man guidet i standard brug og professionel brug, hvorefter man ved et enkelt swipe kan skiftet pro-tilstanden til og fra. Ved brug af pro-tilstanden fremstår billeder rigtig flot og minder meget om funktionerne på et spejlreflekskamera, som man nemt selv kan ændre.
Mobilen kommer med flere standard applikationer, som er beregnet til personer med øget interesse i fotografering og fotoredigering. Mobilen er derfor super velegnet, til dem der ønsker at nørde med billeder.

huawei2

Hvordan er lydkvaliteten?

Michael:

Lyden kommer ud af kun en enkelt højtaler i bunden af mobilen ved USB ladeporten. Selve lyden er fin, hvis den ikke er på max, da den på max kan forvrænge lyden lidt, så lyden ikke er naturlig. Grundet højtalerens placering, og at der kun er en, er det meget nemt at komme til at dække den og derved dræbe lyden. Det er ærgerligt, at Huawei ikke har valgt at lave højtalere foran ved skærmen, da de typisk har en bedre lyd og er sværere at dække. Med høretelefoner er det dog en anden historie. Med høretelefonerne der medfølger, er lyden god, også selvom man skruer op. Dog synes jeg ikke, at høretelefonerne der medfølger er behagelige og nemme at have i ørerne.

Nina:

Smartphonen kommer med sit eget musikprogram, som er et program, hvor man selv kan overføre sin musik til mobilen. Den kommer ikke med et radioprogram, og man skal derfor selv hente en i Google Play.
Den spiller højt og klart og har samtidig en god dybde, men hvis man anvender det headset, der medfølger, bliver lyden af meget ringe kvalitet, da der er meget diskant i lyden. Headsettet ligner meget Apples. Det der følger ikke flere forskellige størrelser earplugs, med og dem der medfølger er ikke særlig behagelige.

Hvordan fungerer downloads af applikationer?

Michael:

Brugen af applikationer er som ved mange andre androidmobiler og hentes i Play butikken. Med Huawei’s kraftige specifikationer kører den alt uden problemer, også hvis man har flere apps kørende på samme tid og/eller i baggrunden. Selv de mest intensive og krævende spil kører flydende og ser flotte ud.

Nina:

Da jeg allerede havde en smartphone, fortalte P9’erne mig ved opstart, hvordan jeg hurtigst fik alle mine applikationer fra den gamle overført til den nye ved brug af NFC. Dette var en ellers nem proces, som hurtigt blev kompliceret. P9 fortæller, at man skal lægge smartphonens ryg til den andens ryg, indtil man hører et ”bib”. Dette var ikke helt korrekt. Efter gentagende forsøg fandt jeg frem til, at funktionen sidder i toppen af mobilen, men derefter gik det nemt for sig, og mobilen havde indenfor 5 minutter hentet mine mange apps.
Som sagt er det en Android smartphone, hvilket vil sige, at man skal benytte Google Play til at downloade nye apps. Det er et virkelig nemt program, hvor man har en godt oversigt over alle sine apps, samt tilgængelige opdateringer til dem.

Læs også: Samsung GS7: Årets hidtil bedste smartphone?

Hvordan fungerer brugen af internettet?

Michael:

Huawei har som mange andre mobiler 4G/LTE, så mobildata er hurtigt og har selvfølgelig også Wi-Fi.Brugen af både Chrome og Firefox er hurtig, og der er ingen problemer med at zoome ind på tekst, som jeg har oplevet ved ældre telefoner.

Nina:

Huawei anvender Google Chrome som standard, hvilket er en udmærket nem og brugervenlig browser. Hvis man allerede anvender Chrome, og har et login, er ens bogmærker tilgængelige. Ved brug af flere sider på samme tid, kan man hurtig skifte mellem siderne. Dog mangler jeg lidt, at man kan have spiltscreen.
Den er meget hurtig til at loade sider. Jeg gør selv stor brug af UCL.dk, hvor mobilen giver mig hurtig adgang til mit Fronter-rum, samt min UCL-mail, som jeg bruger dagligt i forbindelse med mit studie. Zoom funktionen er rigtig nem at bruge, og skærmen reagerer hurtigt på zoom.

huawei3

Giv Huawei P9 et samlet antal stjerner (1-5), hvor 1 er det laveste, og 5 er det højeste samt en kort begrundelse.

Michael:

Huawei P9 får 4 ud af 5 stjerner, da der er mange gode ting ved mobilen. Der er stadig nogle småring, der skal forbedres i den næste model, for at jeg kan give den 5 stjerner. F.eks. bedre placering af højtalerne og en bedre skærmopløsning. Kameraet er virkelig godt, men for at den kan få 5 stjerner, skal 4K optagelse og billedestabilisering være inkluderet. Jeg synes også, at der burde være mindre bloatware, og det burde være muligt at vælge en App Drawer i deres Emotion UI.

Nina:

Jeg vælger at give Huawei P9 4 ud af 5 stjerner. Den får 4 stjerner, da den er brugervenlig og nem at navigere rundt i. Man får virkelig en kanon mobil, med alt hvad man har brug for. P9’eren har et virkelig flot design, og dens hurtige processer sætter virkelig prikken over i’et!
Fingeraftrykslæseren er nem og hurtig at indstille og reagerer uden nogen form for besvær. Dertil er det virkelig lækkert, at den sidder på mobilens bagside, da det er hurtigere at låse op, end hvis den var placeret foran på mobilen. Med Huawei P9 får man det bedste fra både Androids verdenen og Apples verden.

Jeg kan varmt anbefale denne mobil til alle slags brugere, men jeg anbefaler den specielt til dem, der dyrker fotografering, da den virkelig gør sig markant bedre på denne front, end så mange andre smartphones jeg er sødt på.

Jeg giver den ikke 5 stjerner, fordi mobilen virker billig i forhold til touch feedback, man er nødt til at investere i et nyt headset, den har sit eget opladerstik og fordi at man ikke selv kan ændre baggrunden ved ens applikation. Dette er små ting, som for mig har stor betydning, og på længere sigt vil jeg nok gå hen og blive rigtig træt af det og skifte mobilen ud.

Andet

Michael:

Mobilen bruger den nye standard for USB, som er USB C, og derfor kan man kun bruge det kabel, som følger med mobilen og ikke de gamle kabler, man har haft fra andre telefoner. Man kan selvfølgelig selv købe USB C kabler, men det er et headsup til folk, der ønsker at have mere end et kabel.

Læs mere om Huawei P9's specifikationer og se en anmeldelse af iNPUT her