Få vores nyheder på mail

Telias mobilanmelder tester ID1

Blogindlæg   •   Maj 03, 2016 16:18 CEST

Telia har fået en testanmelder til at teste ID2ME’s ID1 smartphone. ID2ME har anvendt feedbacken fra testanmelderen Maria i deres nyeste softwareopdatering og har desuden fået Maria til at teste den endnu engang. Læs her, hvad Maria synes om ID1 efter videreudviklingen af softwaren.

ID2ME ønsker løbende feedback fra deres brugere for at kunne forbedre deres smartphone. Efter Marias første anmeldelse inviterede de hende ind for at uddybe hendes anmeldelse, da de er overbevist om, at Marias ønsker til forbedringer også har været andre brugers ønsker. Læs Marias anmeldelse efter hendes besøg hos ID2ME.

Hvad synes du om det overordnede design? 

På dette punkt er der ikke sket nogen ændring siden softwareopdateringen. Det er stadig fedt, at der er mulighed for at skifte cover, da det giver mobilen et helt andet look. Det er super, at der er to covers med fra start (et rødt og et sort). Det er dog en anelse svært at skifte, og man skal huske at tage holderen til simkort/SD kort ud, før man prøver at tage coveret af.

Størrelsen er lidt stor, men navigationsmetoden gør, at det ikke er svært at nå de mest brugte apps. Størrelsen betyder dog også, at der er en god skærmstørrelse, og man kan derfor let kan se videoer og læse på den.Det ligner ikke en billig telefon, og heller ikke en der er overdyr. Vægten af den gør, at man ikke er tvivl om, at man har den i hånden, men den er ikke så tung, at man er bange for at tabe den.
Den er stadig lækker at have i hånden, men har man lidt små hænder, er den lige til den store side at betjene/holde i én hånd.

ID1 - covers

Foto: Mobilsiden.dk

Hvordan vil du vurdere mobilens navigation/styresystem? Fx opbygning af menuer, bevægelse mellem menuer, dens hurtighed, brugervenlighed, er det logisk opbygget, er der mulighed for brugertilpasning?

Navigationen bliver lettere og mere hjemmevandt, jo længere tid man bruger den. Måden den betjenes på, er, at der er forskellige ’hjul’, hvor apps er placeret i grupper. Nogle apps er forudinstalleret, men det er let at ændre de apps, der er valgt og at oprette sine egne hjul.

Den største udfordring med styresystemet var, at man ikke kunne have to forskellige apps, der hed det samme. Dette er løst med opdateringen, og det er nu muligt at have de apps, man har brug for uanset, hvad de hedder. Overordnet er det stadig navigationen, der er det største plus.

ID1-2

Hvordan er den at bruge til de mest basale funktioner? 

Der er ikke ændret så meget ved de basale funktioner. Der er stadig duel sim i mobilen, hvilket betyder, at man enten kan vælge at have to simkort i telefonen eller ét simkort og ét microSD kort.

En forbedring efter softwareopdateringen er, at der nu kun er én app til opkald. Tidligere var der en, der hed "opkald" og én der hed "telefon". Der var ikke umiddelbart nogen forskel andet end ikonet, så det er dejligt, at den er væk, så man ikke bliver forvirret over, hvilken man skal bruge. Der er stadig mulighed for indstilling af hurtigkald, hvor ens stjernemærkede samt oftest anvendte kontakter kan ringes op med et enkelt tryk. Telefonen kan holde til ca. én dags forbrug, hvis man ikke laver de store indstillinger. Den oplader dog fuldt i løbet af få timer.

Hvordan virker skærmen for dig?

Skærmen har en god opløsning. Det er muligt at indstille lysstyrken både manuelt og automatisk. Skærmen er behagelig at læse og se video på.

Efter opdateringen virker det dog til, at skærmens reaktionshastighed er forringet. Når mobilen leveres, er der påmonteret en skærmbeskytter, som ligner et, man køber. ID2ME siger, at hvis man beholder den oprindelige på, vil det betyde, at skærmen har svært ved at reagere og vil virke langsom. Dette er rigtigt. Med beskytteren på, reagerer skærmen ikke altid på tryk, og man skal trykke længe og hårdt nogle gange, mens den andre gange reagerer helt fint. Man kan dog selv købe en ny skærmbeskytter fra ID2ME, som er noget tykkere, end den der er på.

Hvad synes du om kameraet? 

Videofunktionen er blevet markant forbedret, da der ikke længere er hak ved bevægelse. Kameraets opløsning virker desuden også til at være forbedret en del. Der findes stadig mobiler, der er bedre, men ID1 er helt klart gået et par skridt frem efter opdateringen.

ID1 har ikke deres egen app til album, hvor man kan gennemse billeder. Der er dog installeret Google Foto, hvor man her kan se sine billeder. Kameraet kan tilgås direkte fra låseskærmen, så app’en åbnes efter, koden er trykket.
Der er nogle få kameraeffekter præinstalleret; billedglobe og panorama. Der er også mulighed for fokusfremhævning.

ID1 - Back - Fri

Hvordan er lydkvaliteten? 

Efter opdateringen er der sket store forbedringer. Lyden er blevet meget mere behagelig, og det er muligt at se film/videoer og høre musik uden at være irriteret over lyden. Der er ikke nogen forudinstalleret musikafspiller, men Google musik er installeret.

Hvordan fungerer downloads af applikationer? 

Der er ikke ændret meget i forhold til applikationer efter opdateringen. Der er meget få præinstalleret apps. Dette giver en stor frihed, og telefonens plads bliver ikke fyldt med apps, man alligevel ikke bruger.

Da det er en androidmobil, bruger ID1 Google Play som app butik. Denne er dog ikke pre-set i hjulene, og man skal derfor selv tilføje den. De mest gængse apps kan downloades og virker fint. 

ID1-3

Hvordan fungerer brugen af internettet? 

Webbrowseren er Google Chrome, som det er på alle nyere androids. Da det er en mobiludgave, er den lidt anderledes end udgaven til computer, men den er let at finde ud af og er brugervenlighed. Alt efter signalstyrken er der intet at sige om hastigheden i forhold til, hvor hurtigt siderne loades. De fleste loades hurtigt.

Giv ID1 et samlet antal stjerner (1-5), hvor 1 er det laveste, og 5 er det højeste

I første anmeldelse gav jeg den 3 stjerner. Det var primært pga. den ringe lyd og videooptagning. Jeg oplevede desuden en del problemer med opsætningen af telefonen ud fra deres quick guide, problemer med at vælge baggrund og det faktum, at konti ikke kan fjernes efter, de er opsat.

Disse ting er ændret, og jeg giver den derfor nu 4 stjerner.

Sidste ord fra Maria

Kundeservicen har ikke ændret sig – heldigvis. De er stadig gode til at svare på spørgsmål.
Mobilen er klart kommet tættere på at være en af de bedste. Det virker til, at ID2ME virkelig ønsker at lytte til deres brugere og tilpasse deres produkter efter dem, så man ikke skal vælge mellem 17 forskellige modeller, der næsten kan det samme. Det er dejligt, man ikke skal gå på kompromis med nogle af elementerne, fordi producenten har flere forskellige modeller. Mange af de minusser der var ved den, er blevet fjernet ved deres seneste softwareopdatering, som er et kæmpe plus.

ID1 -1

”En vigtig del af vores strategi er at lade brugerne være medskabere af fremtidens smartphone. Med den første store opdatering har vi lyttet til anmeldelser, markedsreaktioner og konkret feedback fra brugerne – såvel online som på skoler i landet og fra community events. På den baggrund har vi videreudviklet softwaren og lavet konkrete forbedringer ift. kamerafunktion, notifikationer, finindstilling i navigationen og brugeroplevelsen som helhed. Denne udvikling vil fortsætte, og vi udvikler softwaren kontinuerligt, så brugerne får flere cool features og den oplevelse, de ønsker”, siger Jeanette Louise Mandal, Online- og Support Manager hos ID2ME.