Få vores nyheder på mail

Apple lancerer iPhone 6s og iPhone 6s Plus slut september

Nyhed   •   Sep 09, 2015 23:30 CEST

Under devisen ”The only thing that has changed is everything” præsenterede Apples CEO Tim Cook under aftenens keynote de to nyeste skud på Apple-stammen, iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Læs her om de vigtigste opdateringer til de nye iPhones.

3D Touch

En af de store nyheder var den trykfølsomme feature 3D Touch, der via ”Peek” og ”Pop” skaber en ny måde at interagere med sin iPhone på. Det betyder, at skærmen er følsom nok til at differentiere alt efter, hvor hårdt der trykkes. Peeking kræver et let tryk på en app, et billede eller et andet element og giver brugeren mulighed for at få et smugkig på indholdet, hvorimod hårdere tryk (Pop) åbner programmet på hele skærmen. Det betyder, at man hurtigere kan sende sms'er, foretage opkald, skimme emails og lignende. 

AppleiPhone6specs

Nyt 12-megapixel kamera og live billeder

Apple har integreret et nyt iSight 12-megapixel bagkamera, hvilket er første stigning i megapixel siden lanceringen af iPhone 4s i 2011. For at undgå at øgningen af pixels skaber en ringere billedkvalitet, har Apple introduceret ”Deep Trench Resolution”, der hjælper til at reducere støj på billedet og fastholde farvekvaliteten. Det betyder også, at kameraet nu kan optage video i 4K-kvalitet, hvilket skaber klarere og mere levende billeder. Frontkameraet har også fået et kæmpe løft, så det nu skyder billeder med 5 megapixel til forskel fra 1.2 megapixel i forgængeren.

Derudover introducerer Apple også featuren ”Live Photos”, der skal give dine billeder en ny dimension. Live Photos er en kombination af et almindeligt foto og en video, der optager 1½ sekund før og efter, du har taget et billede. Det betyder, at du udover det traditionelle stilbillede også får live action. 

A9 – opdateret 64-bit chip

A9 er tredje generation af Apples 64-bit chip. Den er 70 % hurtigere end chippen i iPhone 6 og iPhone 6 Plus, og dens grafiske ydeevne er 90 % bedre end hos forgængeren. Ud over den nye A9 vil de nye iPhones også have en M9 co-processor installeret, der eksempelvis hjælper med at monitorere bevægelse, der ofte benyttes i sundhedsapps.

Nye farver i Apple-familien

Apple har udvidet deres farvesortiment fra tre til fire, så du nu kan vælge mellem farverne "silver", "space gray", "gold" og den nye "rose gold".

Tilgængelighed

iPhone 6s og 6s Plus fås i størrelserne 16, 64 og 128 GB. De nye iPhones vil blive lanceret i USA slut september, og herefter vil de blive tilgængelige i Danmark.

iPhone 6S og S Plus sammenligning