Få vores nyheder på mail

Breaking! Apple løfter sløret for ny iPad Pro med touch-pen

Nyhed   •   Sep 09, 2015 22:38 CEST

Apple præsenterede den nye iPad under aftenens keynote som ” the biggest iPad news since iPad.” Den nye tablet får navnet iPad Pro og bliver Apples skarpeste iPad på markedet til dato. Læs her de største nyheder for den nye iPad.

Verdens største tablet

iPad Pro’en bliver markedets største tablet til dato og vil måle 305,7mm x 220,6mm x 6,9mm og vejer 713g. Hertil består skærmen af 5,6 millioner pixels og har en 12,9 tommer skærm, hvilket er en væsentlig opgradering fra den tidligere iPad Air 2 på 9,7 tommer. Ifølge Apple har de skabt det mest avancerede display med en laserskarp tekst og lamineret display, da gør skærmen krystalklar.

Nu med pen

Til trods for, at Steve Jobs har proklameret, at der aldrig vil blive tale om en pen til Apples produkter, kan Apple nu løfte sløret for, at rygterne alligevel talte sandt. En tilhørende helt ny pen til den iPad Pro'en bliver nu en aktualitet med det formål at kunne illustrere og optegne tegninger og skabeloner direkte på skærmen, give feedback på præsentationer og skrive noter til dokumenter. Alt det for herefter at kunne sende og gemme dem som filer. Pennen er designet med en force touch funktion, hvor tykkelsen på stregen afhænger af, hvordan du fører pennen. Samme force touch funktion fungerer til det nye Smart Keyboard, der også med sin full-size størrelse er med til at gøre brugeroplevelsen af tegnefunktionen optimal. Denne feature er primært tiltænkt folk i de kreative brancher og arkitekter, men er også højt velegnet til børn og unge. Pennen oplades blot i iPaden.

Opgraderet processor

Foruden en stor og skarp skærm har Apple opjusteret motoren med en CPU performance, der er 1,8 gange hurtigere end A8X i iPad Air 2’eren og en GPU performance, der er gået 360 gange op.

Microsoft Office i iPad

Som noget helt nyt understøtter den nye iPad Pro også Microsoft Office, hvilket åbner op for mange brugervenlige muligheder devices imellem. En særlig feature er, at man kan foretage en split-screen på skærmen, hvor der nemt kan multitaskes mellem programmerne som fx Word og PowerPoint. Størrelsen på den nye iPad Pros skærm svarer til to iPad Airs, hvilket giver et behageligt overblik.

Pris og tilgængelighed

iPad Pro vil kun kunne fås i 32GB og 128GB, og det er første gang, at den mindste størrelse har været så høj. Prisen vil komme til at lægge fra $799 – 1099, pennen til $99 og vil kunne fås i farverne sølv, guld og ”space gray”. Den nye iPad Pro vil blive lanceret i USA til november og herefter komme til Danmark.

Oversigt Apple