Få vores nyheder på mail

Nokias comeback: Velkommen til Nokia N1

Nyhed   •   Dec 05, 2014 13:43 CET

Nokia har i lang tid været kendt for deres fascinerende holdbare telefoner, men siden salget af hele Nokias telefonforretning til Microsoft har det været småt med nyheder fra Finland. Det er der nu blevet lavet om på, da Nokia har præsenteret en ny tablet, som på mange måder virker velkendt.

Den efterhånden gamle Nokia 3310 er blevet et ikon på grund af dens holdbarhed, men nu skal vi måske vænne os til en ny type produkter fra Nokia. De har nemlig præsenteret deres første tablet siden bruddet med Microsoft, hvor navnet næsten leder tankerne hen på et symbol for en ny start. Den har fået navnet Nokia N1 og har allerede skabt stor interesse på internationale tech-sites.

Kort fortalt er der tale om en tablet lavet i ét stykke anodiseret aluminium med en 7.9” skærm, der har en 2048x1536 pixel opløsning. Hvis det lyder bekendt, så kan det være, fordi det er præcis, hvad du finder på en iPad Mini 2 og 3. Hvorvidt, Nokia har fundet inspiration dér, skal være usagt, men designet vil utvivlsomt appellere til mange danskere. Nokia har altså tydeligvis skiftet kurs efter bruddet med Microsoft, og det har resulteret i en fix lille Android tablet.

Netop skiftet fra Windows til Androids spritnye Lollipop 5.0 er den helt store historie ved denne tablet. Android har længe været et af de mest populære og udbredte styresystemer, og det henvender sig derfor også til langt flere brugere, end hvad pendanten Windows har formået indtil nu. Nokia siger selv, at valget faldt på Android denne gang, så de kunne fremvise deres egen software, Z Launcher.

Z Launcher er en software, hvor man kan søge i sit device ved at skrive et bogstav på skærmen med en finger. Derudover tilpasser Z Launcher din hjemmeskærm, alt efter hvad du gør. Ringer du fx til din mor dagligt på vej hjem fra arbejde, så vil Z Launcher efterhånden lære dette og foreslå, at du ringer til din mor på vej hjem fra arbejde. Nokia siger selv, at en af de største grunde til, at de udviklede N1, var for at fremvise Z Launcher på en tablet. N1 er i første omgang den eneste tablet, der har adgang til Z Launcher, men det er muligt at downloade softwaren til din smartphone.

Nokia har offentliggjort planer om at sende Nokia N1 på det kinesiske marked i starten af 2015, men der er endnu ikke offentliggjort information om, hvorvidt den kommer til Danmark.

Mål: 200,7 x 138,6 x 6,9 mm
Vægt: 318 gram
Skærm: 7,9” 2048x1536 pixels – 326 ppi
Ydelse: Intel 64-bit Atom processor 2,3GHz
Hukommelse: 2GB RAM
Lagerplads: 32GB
Kamera: 8MP hovedkamera m/autofokus, 5MP front
Batteri: 5300mAh
Styresystem: Android 5.0 Lollipop m/Nokia Z Launcher
Andet: Stereohøjtalere