Få vores nyheder på mail

​Nu får alle Telia-kunder Roam Like Home

Nyhed   •   Maj 10, 2017 09:00 CEST

De fleste Telia-kunder har allerede fri adgang til Roam Like Home - for dem får nye de EU-krav ingen betydning.

Fra d. 15. juni skal samtlige danske teleselskaber efterleve nye EU-regler. For at leve op til de nye regler er det nødvendigt for mobilselskaberne at ændre på flere abonnementer.

Langt de fleste Telia-kunder har allerede i dag fri adgang til Roam Like Home med deres eksisterende abonnement. Disse abonnementer fortsætter til samme priser. Alle øvrige abonnementer tilføjes en Roam Like Home-pakke på 5 GB til brug i udlandet.

Sammenfattet er Telias reaktion på de nye EU-regler:

 • Samtlige Telia kunder kan fortsat bruge deres mobil i udlandet – også efter 15. juni
 • Alle abonnementer, der allerede tilbyder Roam Like Home, fortsætter til samme pris
 • Alle øvrige abonnementer tilføjes 5 GB roaming og justeres 10-20 kr. i pris

 • Ved at give alle kunder adgang til at bruge mobilen i udlandet, vælger Telia en anden løsning på de nye EU-krav end mange konkurrenter.

  Om ændringerne siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard:

  Alle får Roam Like Home
  ”Vi forsøger ikke at lave krumspring og omgå reguleringen ved at lave såkaldte Domestic Only-abonnementer. Næsten 90 pct. af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år. Når man er i udlandet er der en enorm tryghed i at have mobilen med, også selvom den bare ligger i kufferten. Den tryghed vil vi ikke tage fra kunderne.”

  Flertallet bliver ikke berørt
  ”Telia-kunder har allerede haft fri adgang til Roam Like Home i flere år. Så umiddelbart har EU blot sparket en dør ind, som allerede var åben. Størsteparten af vores kunder har allerede mulighed for fri Roam Like Home. De oplever ingen ændringer og kan være helt ligeglade med al den virak, de nye regler har medført.”

  EU-krav giver mindre valgfrihed
  ”Kunder som ikke selv har valgt Roam Like Home, de bliver nu pålagt denne service af EU. Dermed forsvinder valgfriheden. Der er en udgift til denne service. Afhængigt af abonnement er vi nødt til at hæve prisen med 10 til 20 kr. Til gengæld får kunderne 5 GB udlandsdata for prisstigningen.”

  ”En beskeden prisstigning på 10 eller 20 kr. er bestemt ikke noget, vi bliver rige af. Konkurrencen på det danske mobilmarked er benhård, men skulle det vise sig at være økonomisk uholdbart med en så lille stigning, er det selvfølgelig noget, vi må kigge på.”


  FAKTA OM DE NYE EU-REGLER
  Fra 15. juni skal danske mobilkunder opleve samme mobilpriser i EU som hjemme i Danmark. Udgiften for kundernes mobilbrug i udlandet – såkaldt roaming – påhviler dog stadig teleselskabet. Aktuelt er prisen 57 kr., hver gang en kunde bruger 1 GB i udlandet.

  Domestic only
  Alternativt kan teleselskaberne lukke ned for al udlandstelefoni, såkaldt Domestic Only.
  For kunden betyder det, at de ikke længere vil kunne:

 • Modtage eller foretage opkald i udlandet
 • Gå på internettet i udlandet
 • Sende og modtage sms/mms i udlandet
 • Modtage varslings-sms og lign. i udlandet

  Disse begrænsninger vil også ramme mobilkunder, der befinder sig i grænseområder og opfanges af mobilsignaler fra nabolande.