Få vores nyheder på mail

Ny health-app skal fortælle dig, om dit modermærke er farligt

Nyhed   •   Jul 23, 2015 13:24 CEST

Mobile health (også kaldet mHealth) er en voksende nichetrend i Medtech- og IT-branchen, som skal hjælpe forbrugerne til at kunne monitorere egen sundhedstilstand og udvikling via deres smartphones og tablets. På verdensplan er Danmark det land i verden med 3. flest tilfælde af modermærkekræft, og der ses derfor et stort behov for hjælp til forebyggelse af kræfttypen. 

En ny app ved navn SkinScan udviklet af serbiske TeleSkin skal nu hjælpe til, at man på en hurtig og enkel måde kan opdage forandringer i tide. En app, der har fået flere større venturefonde til at investere millionbeløb i virksomheden for at understøtte det store potentiale, der ligger i at kunne reducere tilfældene af modermærkekræft.

TeleSkin

SkinScan er let og ligetil. Man tager et billede af sit modermærke, indtaster hvor på kroppen det er placeret, besvare nogle simple spørgsmål, og app’en vil fortælle dig, om dit modermærke er typisk eller atypisk.

ScinScan step 2

Samtidig kan SkinScan anvendes som logbog, hvor man kan notere størrelse på modermærke, om det forandrer sig og eventuelle symptomer som svien, kløen og blødning. Disse oplysninger kan både sendes til egen læge, eller du kan benytte dig af de eksperter, som TeleSkin har tilknyttet.

TeleSkin understreger, at app’en ikke erstatter en undersøgelse hos lægen, men kan hjælpe dig til at reagere og holde øje med udviklingen af dine modermærker.

Bag det nye initiativ står serbiske IT-specialister og læger med mere end 30 års erfaring inden for identifikation af hudkræft, hvis ambition har været at udvikle en app, der skal revolutionere forebyggelsen af denne kræfttype. App’en forventes lanceret i 2015.