Få vores nyheder på mail

Snapchat ejer dine billeder

Nyhed   •   Nov 27, 2015 13:47 CET

Bruger du Snapchat flittigt til julefrokosten og andre sociale sammenkomster? I så fald er det værd at bemærke, at Snapchat har ændret betingelserne i sin privatpolitik, der skal godkendes for at bruge tjenesten. Det betyder, at Snapchat nu kan gemme dine private billeder og videoer.

Julefrokostsæsonen står for døren. Dermed er der rig mulighed for at tage sjove snaps af venner og kolleger i mere eller mindre heldige situationer. Snapchat har dog ændret deres privatpolitik, hvilket potentielt kan betyde, at dine billeder ender i de forkerte hænder.

Læs også: Danskerne: læg kameraet væk under julefrokosten

I praksis betyder ændringen, at når du lægger et billede eller en video på Snapchat, så får tjenesten tilladelse til at bruge, vise, gemme, reproducere og offentliggøre dem på diverse medier og via forskellige distributionskanaler. I et blogindlæg skriver Snapchat, at de ikke vil oplagre billeder, videoer og chatbeskeder. De garanterer også, at de sletter snaps fra deres servere, når de er læst, så det er ikke muligt at dele dem med samarbejdspartnere og annoncører. Snapchat mener dermed, at brugernes indhold er ligeså hemmeligt, som det altid har været.

Ændringen i privatpolitiken er dog værd at skrive sig bag øret, når man bevæger sig ud til sæsonens arrangementer med mobilen i hånden. Tag kun billeder af folk, der er indforstået med det, og vær opmærksom på, hvem du deler billederne med.