Få vores nyheder på mail

Sony lancerer ny Xperia Z5 til efteråret

Nyhed   •   Sep 08, 2015 15:23 CEST

Sony har annonceret under et pressemøde på IFA-messen, at de lancerer en ny smartphonelinje, der inkluderer flagskibet Sony Xperia Z5, den mindre Xperia Z5 Compact og et nyt større high-end device Xperia Z5 Premium. En efterfølger til den meget populære Sony Xperia Z3 linje, så forventningerne er høje. Vi tager et nærmere kig på Sony Xperia Z5 her.

Bedre kamera

Visionen med den nye Sony Xperia Z5 har fra Sonys side været at skabe verdens bedste mobilkamera. Sammenlignet med Sonys Z1-linjes 20 megapixel, er Sony Xperia Z5 blevet opgraderet med et 23 megapixel censor med et auto-fokus på 0,03 sekunder, der er det hidtil hurtigste i en smartphone. Den nye teknologi gør, at du kan tage billeder langt hurtigere end tidligere og samtidig mindre risikoen for rystede billeder, hvis du er i bevægelse. Telefonens frontkamera har fået et løft til 5 megapixels, og herudover får du unik 5 x zoom og HDR til at sikre høj billedkvalitet.

På videodelen er Sony Xperia Z5 udstyret med 4K videooptagelse samt en bredvinklet G-linse til at kunne tage større billeder.

Sony Z5 kamera

Smart fingerscanner

Som noget helt nyt har Sony valgt at tilføje en fingerscanner lige ved tommelfingeren, som er indbygget i selve power-knappen, hvor du ved hjælp af én hånd nemt kan tænde og låse telefonen op.

Sony Z5 fingerscanner

Full HD skærm

Den nye Sony Xperia Z5 får en skærmstørrelse på 5,2 tommer med en Full HD skærm på 1080 x 1920 pixels. Selve telefonen får en størrelse på 146mm x 72mm x 7.3mm og kommer til at veje 154g. Hertil får hele Z5-serien indbygget vandtæthed fra den populære Aqua-serie.

Sony Z5 vandtæt

Stærk processor

Sony Xperia Z5 er blevet udrustet med en processorkapacitet på 3G RAM samt en lagerplads på 32GB til apps og spil, der kan udvides med MicroSD-kort på op til 200 GB. Den stærke processor har optimeret telefonens hastighed og responstid, som gør det nemmere at multitaske mellem fx mails, Facebook og video-streaming uden forstyrrelser.

Herudover har hele Z5-serien fået integreret en quick-charge, hvor du på farten kan oplade 60% af batteriet på kun en halv time. For selve Sony Xperia Z5 får den et batteri på 2.700 mAh, hvilket er en lille tilbagegang fra Z3’eren, men forventes stadig at kunne holde batteri i op til 2 døgn.

Sony Xperia Z5 kører på nyeste Android 5.1 Lollipop kombineret med Sonys eget UI-lag.

I butikkerne til oktober

Den nye Sony Z5 forventes at komme i butikkerne til oktober og kan fås i farverne sort, guld, hvid og petroleumsblå..Til Xperia Z5-serien lanceres også en masse tilbehør i matchende design og farver, som eksempelvis beskyttende covers og meget andet.

Specifikationer for Sony Z5

  • Mål: 146 x 72 x 7,3 mm, 154 gram
  • Skærm: 5,2” Full HD-skærm
  • Processor: 3GB RAM
  • Lager: 32GB op til 200GB micro-SD
  • Kamera: 23 MP PDAF, 5MP frontkamera
  • Batteri: 2.900 mAh
  • Software: Android 5.1 Lollipop
  • Netværk: 2G,3G, 4G Cat 6.
  • Andet: Vandtæt, fingerscanner