Få vores nyheder på mail

Sony Xperia M4 Aqua – fuld valuta for pengene

Nyhed   •   Maj 29, 2015 11:01 CEST

Er du på udkig efter en telefon med godt kamera, langtidsholdbart batteri, en god skærm og flot design, men gerne til en fornuftig pris? Så kan Sonys nye Xperia M4 Aqua være svaret. Vi har set nærmere på den nye spændende mobil.

Sony har en bevidst strategi om at lave prisvenlige smartphones, som ikke går ned på specifikationerne, hvilket man tidligere har set med Sony Xperia Z3 Compact. Det er nu resulteret i den nye Xperia M4 Aqua, der er designet ud fra de samme principper som Sonys Xperia Z3 flagskib. Man får altså Sonys OmniBalance design og ikoniske power-knap i aluminium, men til forskel fra Z4 er M4 lavet i holdbart plastik. Det påvirker dog ikke oplevelsen af telefonen, og det betyder også, at den blot vejer 136g.

Sony beskriver M4 Aqua som en vandtæt kameramobil, og med god grund. Den har fået den højeste IP-klassifikation for en smartphone, nemlig IP65/68, men hvad betyder det egentlig for dig? Først og fremmest er den modstandsdygtig over for støv, så man kan roligt tage den med på stranden. Men nok mere relevant for de fleste, så er den også vandtæt ned til en dybde på 1,5 meter i op til 30 minutter. Man kan altså roligt tage telefonen med i køkkenet, badet eller en tur i søen (så længe det er ferskvand) uden de mindste bekymringer.

Sony Xperia M4 Aqua

Kameraet i telefonen har hentet inspiration fra Sonys egen kameralinje, hvorfra de har tilføjet billedsensorteknologien Exmor RS for mobil og muligheden for HDR-tilstand. De skulle ifølge Sony gøre kameraet med 13 megapixels i stand til at tage detaljerede billeder med meget lidt støv og livagtige farver, også under udfordrende lysforhold. Man får også featuren Premium intelligent autojustering, som kan genkende 52 motivtyper og automatisk konfigurere kameraet til de optimale indstillinger for det enkelte motiv. På fronten finder man det kamera, der efterhånden er kendt som et dedikeret selfie-kamera. Det er måske derfor, at Sony har tilføjet en ekstra bred vidvinkel til frontkameraet, der har et synspelt på 88 grader. Dermed kan man uden problemer få alle vennerne med på sin selfie.

Sony Xperia M4 Aqua

På forsiden af telefonen finder man selvfølgelig også displayet, hvor Sony har valgt et 5 tommer HD IPS-display. Ifølge Sony er valget af et IPS-display med til at give fantastiske billeder fra alle vinkler og en nøjagtig farvegengivelse på hele displayet. Inde bag skærmen gemmer der sig et gedigent batteri på 2400 mAh, som ifølge Sony kan klare to dages forbrug på én opladning, og hvis man ønsker at presse det maksimale ud af det, så har det også STAMINA-mode, som slukker for alle applikationer, der bruger batteriet unødvendigt.

Specifikationer:
Processor: Snapdragon 615 1.5 GHz octa-core
Hukommelse: 2 GB RAM med 8/16 GB lagerplads + MicroSD op til 32 GB.
Kamera: 13 mp kamera med Exmor RS billedsensor + 5 mp frontkamera med bred vidvinkel.
Skærm: 5” IPS display (1280 x 720 pixels)
Batteri: 2400 mAh med STAMINA-mode
Dimensioner: 145,5 x 72,6 x 7,3 mm
Styresystem: Android Lollipop
Vægt: 136 g

Sony Xperia M4 Aqua