Få vores nyheder på mail

Wearable technology - hvad kan vi glæde os til i 2015?

Nyhed   •   Dec 23, 2014 14:27 CET

Vi ser det mere og mere i vores hverdag. Elektronik, som vi ikke kun har med i tasken og i lommen, men som vi nu også skal ”have på”. Smartwatches, helbredsmålere, speedometre og aktivitetsmålere - alle accessories, som er med til at forandre måden, hvorpå vi kommunikerer og bevæger os. ”Wearable technology”, som i praksis er beklædning og tilbehør med indbygget computer og avanceret teknologi, er en af tidens helt store digitale trends og forventes at eksplodere på gadget- og mobilmarkedet i 2015.

Teknologien i dag gør det muligt for at sammenflette egenskaber og skabe nye, innovative produkter på markedet. Vi ser det særligt hos modebranchen, hvor de nye kollektioner på catwalken nu ikke kun rummer æstetik og komposition, men samtidig er designet med LED-lys, nano-teknologi og andre former for elektroniske teknologier.

Hensigten med wearable technology er at gøre vores liv nemmere ved at optimere mængden af informationer fra samme device. At kunne besvare opkald og svare på beskeder fra sit ur eller måle sin puls og kalorieforbrænding via sit armbånd bliver produkter, vi kommer til at se meget mere til. Vores interaktionsmuligheder bliver lettere, da alt vil tjekke direkte ind på vores håndled i stedet for, vi behøver tjekke vores device fra lommen.

De mere komplekse wearables kræver dog ofte en smartphone for at kunne fungere. Men med en synkronisering fra sin smartphone kan man nemt køre alle tredjepartsapplikationer og samle flere forskellige funktioner i samme device.

3 wearable gagdets i 2015, du må eje

Apple Watch

I forlængelse af lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus introducerer Apple deres længe ventet Apple Watch til foråret 2015. Et iOS-venligt ur, som skal være en sammensmeltning af en smartphone og et fitnessur, hvor du har adgang til alle apps fra din iPhone samt mulighed for at tjekke dit daglige aktivitetsniveau og hjerteslag.

FitBit Surge

Fitbit lancerer nu deres allerede hypede FitBit Surge. Et ultimativt smartwatch med indbygget GPS og 24/7 pulsmåler, som indsamler al aktivitet fra tempo, distance, skridt, rutehistorisk og workout resuméer til kalorieforbrænding og kvalitet af søvn. En teknologi, som stadig kun er på sit spæde stadie. Herudover kan du modtage opkald, beskeder og notifikationer samt styre din musik - alt sammen synkroniseret med din smartphone eller laptop. Alt i alt et ”super fitness ur”, som forventes at komme på markedet primo 2015. Pris: $249.

MICA armbånd

Årets mest ventede gadget til kvinder er Intels MICA smart-armbånd (forkortelse for My Intelligent Communications Accessory), som er en gennemført kombination af high tech og haute couture. Med armbåndet følger nyt simkort og nummer, så VIP personer kan få fat i dig når som helst, og SMS-beskeder kan tilmed besvares med autogenerede svarmuligheder såsom ”Jeg ringer tilbage til dig” eller ”Jeg er 10 min. forsinket”. Oveni følger adgang til radio, GPS, 48 timers batteritid og meget mere på det lækre OLED display. MICA er netop kommet på markedet til en pris af $495.

Det tegner allerede til at blive et godt 2015!