Få vores nyheder på mail

YouTube lancerer ny børnekanal

Nyhed   •   Mar 13, 2015 13:07 CET

YouTube lancerer en ny børnekanal, YouTube Kids, som skal levere musik og film i børnehøjde og hjælpe forældre til at skåne deres børn for upassende indhold.

Den populære YouTube kanal er i dag proppet med videoer og sjove klip for børn, men det er ikke det eneste, du kan finde på kanalen. Alle kan uploade videofilm på tjenesten, og det kan derfor være svært for forældre at styre, hvad deres børn ser. Derfor har YouTube lanceret en separat, gratis app, YouTube Kids, der har sin egen børnevenlige platform med musik, videoer og klip, der kan tåle at blive set i børnehøjde.

YouTube Kids er målrettet børn under ti år og indeholder kun YouTube-materiale, der er vurderet passende for børn. App'en har en indbygget forældrekontrol, der skal være med til at forebygge, at børn tilfældigvis finder "upassende" videoer eller film. Her kan forældrene selv vælge, hvilke funktioner de ønsker at slå til og/eller fra:

  • Timer: Indbygget timer, der kan indstilles til at slukke efter fx 30 minutters brug. App’en alarmerer selv, når tiden snart er gået.
  • Lydindstillinger: Bestem selv lydniveauet i app'en eller vælg at slukke helt for lyden.
  • Søgefunktion: Søgefunktionen kan slås fra, hvis man ønsker at begrænse barnets søgning. Med denne funktion er det kun muligt at se de udvalgte film på forsiden.

Google har endnu ikke offentliggjort eventuelle planer om en international udgave af YouTube Kids, men oplyser, at der dagligt vises over 15 mio. timers familievenligt indhold via YouTube.

App’en er i dag tilgængelig i USA og med engelsk indhold, og vi afventer fortsat en lanceringsdato for YouTube Kids i Danmark. Den vil både kunne fås til iOS og Android.