Få vores nyheder på mail

4G til iPhone 5 oplever massiv tilslutning

Pressemeddelelse   •   Feb 05, 2013 09:04 CET

Sidste mandag udsendte Apple en softwareopgradering, der betyder, at iPhone 5 nu kan gå på det hurtige 4G mobilnetværk – også kaldet LTE. En opgørelse fra Telia efter den første uge med iPhones på 4G viser en eksplosiv vækst i tilslutningen på det mobile netværk.

I sidste kvartal af 2012 introducerede både Samsung, Nokia og Apple nye smartphones, der kan udnytte 4G netværkets hastighed til datatrafik og tale. For den nye iPhone 5 gjaldt det dog, at der skulle en softwareopdatering til, før Apples nyeste flagskib kunne kobles på 4G.

Efter megen utålmodig venten kunne de danske iPhone-brugere så endelig sidste mandag downloade den nye software – og dermed surfe, game og streame med 4G-hastighed.

Overvældende respons, ingen overlast
Denne nye mulighed har allerede i den første uge resulteret i et massivt træk på det lynhurtige netværk. Opgørelsen fra Telia viser således, at antallet af 4G data-sessioner er steget med 75 pct. i de travleste timer.

Samlet set er 4G datatrafikken steget med ca. 40 pct., hvilket viser, at iPhone-brugerne generelt er meget aktive på datanettet.

”Vi havde en klar forventning om at 4G ville være en succes til iPhone 5, men den massive tilslutning på kun én uge overrasker os alligevel. Heldigvis kan vi samtidig konstatere, at netværket på ingen måder har lidt overlast som følge af den stærkt øgede aktivitet,” siger Mette Honoré, Kommunikationschef, Telia Mobility.

4G netværket har eksisteret i Danmark i mere end to år, siden Telia som det første teleselskab herhjemme åbnede op for det kommercielle 4G netværk i december 2010. Siden da har 4G netværket primært været anvendt af telekunder, der anvender 4G-dongles til laptops samt 4G-routere, der gør det muligt at sprede det lynhurtige mobilsignal til andre enheder som computere, tablets og smartphones.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk