Få vores nyheder på mail

Årets Valentines-undersøgelse: Hver tredje kvinde i parforhold ønsker sig flere kærlige mobilbeskeder

Pressemeddelelse   •   Feb 12, 2016 08:44 CET

Mulighederne for at sende kærlige beskeder og forsigtige følere via sms, sociale medier eller diverse apps har aldrig været mere mangfoldige. Men hvordan foretrækker vi danskere egentlig at flirte og blive flirtet med? Det afslører en ny undersøgelse fra Telia og YouGov.

Valentinsdag nærmer sig, og så skal der købes blomster og chokolade, inviteres på biograftur og restaurantbesøg. Eller måske skal du bare sende din udkårne en sød besked på mobilen?

En ny undersøgelse, der er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Telia, viser, at flere end halvdelen (54 %) af alle danskere mellem 18 og 34 år flirter via mobiletelefonen.


”Ifølge undersøgelsen er den vigtigste gevinst ved mobilen som flirte-redskab, at vi kan sende vores kærlige beskeder eller billeder, lige når lysten melder sig, uanset hvor vi er. Det er en faktor, som især kvinderne er glade for. Frihed og spontanitet er nøgleordene i mobildating”, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør i Telia.

Mændene i undersøgelsen fremhæver blandt andet, at det er mindre forpligtigende at flirte over mobilen (26 %), og at det er dejlig hurtigt fx at sende en sød besked frem for at skulle ringe eller mødes. Dobbelt så mange mænd som kvinder (14 %) nævner desuden som en fordel, at det er nemmere at holde flirten i gang med flere personer på én gang over mobilen end i virkeligheden.

Hvordan foretrækker vi så at flirte på afstand? Begge køn bruger stadig fortrinsvis den klassiske sms til at sende kærlige beskeder; dog med en markant overvægt af kvinder. Der er også flere kvinder end mænd, der foretrækker Snapchat til at tænde en gnist, mens mændene er overrepræsenterede, når det handler om at flirte på Facebook og diverse dating apps.

Sexolog Jakob Olrik giver et bud på, hvorfor det forholder sig sådan: ”Kvinder har jo traditionelt set været vant til at blive betragtet og kigget på – mens mænd har skullet vise lidt flere facetter af sig selv i forførelsen. Derfor er mændene nok mest trygge med flirte-kanaler, hvor man kan iscenesætte sig lidt mere og bruge lidt flere ord, som eksempelvis Facebook og dating-apps”.

Læs også: Sexolog Jakob Olrik: Ord kan føles som et hedt kys

Får vi så nok mobilflirt, eller skal Valentinsdagen bruges til at skrue op for sværmen af amorpile over netværket? Her svarer over halvdelen af danskerne, som er i forhold, at de får rigeligt kærlige beskeder fra deres kæreste eller ægtefælle, mens hver tredje kvinde synes, at hun får for lidt. Så der er stadig masser af potentiale for at peppe forholdet op med lidt distanceromantik – for slet ikke at tale om de 1,6 million voksne singler, hvor en enkelt sms eller billedbesked kan være startskuddet til en ny flirt.


I hvilke landsdele er de forskellige flirte-kanaler mest populære?

  1. SMS’en: Midtjylland
  2. Facebook: Syddanmark
  3. Snapchat: Nordjylland
  4. Tinder: Hovedstaden
  5. Andre dating-apps: Sjælland

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2015 havde TeliaSonera en omsætning på 86,6 milliarder svenske kroner og ca. 27 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2015 en omsætning på 5,9 milliarder svenske kroner, 1,9 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk