Få vores nyheder på mail

ÅRSREGNSKAB: TELIA DANMARK LEVERER ET SOLIDT RESULTAT FOR 2018

Pressemeddelelse   •   Jan 25, 2019 07:01 CET

Telias danske hovedkontor i København

Nordens største teleselskab, Telia, aflægger i dag årsregnskab for 2018. Telia Danmark præsenterer en stigning i overskuddet trods vigende Service revenue over året.

Telia Danmarks overskud (EBITDA) for 2018 lander på 545 mio. danske kroner, hvilket er to millioner mere end i 2017. Service revenue for året ender på 3.180 mio. danske kroner.

Ser man isoleret på fjerde kvartal, så stiger EBITDA med 8 % til 172 mio. kroner sammenlignet med fjerde kvartal året før. Service revenue går i samme periode 2 % tilbage til 797 mio. danske kroner.

”Vi driver en stadig mere effektiv forretning med et konstant fokus på vores kunders behov og vores omkostninger, så overordnet set er jeg tilfreds med årets resultat. Vi kan se, at vores kunder tager godt imod vores indsats for gøre deres hverdag lettere ved at fjerne såkaldte pain points og forbedre mulighederne for at betjene sig selv online. Det afspejler sig både i øget kundetilfredshed samt at færre kunder forlader os”, siger Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, der i fjerde kvartal havde en vækst på 8.000 abonnementer sammenlignet med foregående kvartal.

”Arbejdet med at forbedre kundernes oplevelser, og derved styrke vores forretning, fortsætter i 2019. Vi oplever stor interesse for vores landsdækkende Narrowband IoT-netværk, der introducerer nye, spændende muligheder for fx virksomheder til at digitalisere processer og spare ressourcer. Vi samarbejder med en række interessante virksomheder, som vi forventer at lancere flere innovative løsninger sammen med i løbet af 2019. Vi fortsætter desuden rejsen frem mod 5G, som bliver næste generation af mobilnetværk”, lyder Morten Bentzens kommentar til årsregnskabet.

Nøgletal for Telia Danmark

Q4 - 2017 Q4 - 2018 2017 2018
EBITDA 159 mio. DKK 172 mio. DKK 543 mio. DKK 545 mio. DKK
Service revenue 817 mio. DKK 797 mio. DKK 3.347 mio. DKK 3.180 mio. DKK

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. Alle ovenstående beløb er omregnet til danske kroner.

Det samlede regnskab for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.