Få vores nyheder på mail

ANTENNEKARAVANE PÅ SOMMERTOUR

Pressemeddelelse   •   Jun 29, 2018 08:30 CEST

Telia optimerer mobildækningen til over 100 arrangementer landet over. 34 steder suppleres med midlertidige master

Festivalsæsonen er skudt i gang, og det betyder ekstra pres på mobilnettet på de marker og i de skove, hvor danskerne samles i titusindvis til fest, folkemøder, spejderlejre og musik. Derfor rykker Telia denne sommer ud med ekstra mobilmaster til hele 34 events, mens det ”almindelige” mobilnet indstilles til at sikre bedre dækning til over 100 begivenheder rundt om i landet.

Hvis der er noget, det danske festivalfolk ønsker sig, så er det høj musik, højtryk og høj hastighed på mobilnettet. Når mere end 100.000 mennesker på eksempelvis Roskilde Festival skal finde hinanden, dele billeder og videoer samt tjekke nyheder og musikprogrammet – ja, så kræver det god mobildækning og rigelig kapacitet på nettet.

Derfor kører Telias mobile udrykningshold lige nu ud til landets største festivaler, byfester, folkemøder og meget andet for at sikre, at den digitale infrastruktur er i top. Når Dyrskuepladsen i Roskilde fx om få uger åbner for festivalpublikummet, har Telia stillet fire ekstra antennemaster op.

”I og omkring Dyrskuepladsen har vi faktisk opgraderet vores permanente mobildækning de senere år, så der er i forvejen rigtig fin dækning. Vi har 11 stationære mobilmaster, som dækker festivalpladsen, campingområdet og adgangsvejen til og fra festivallen. Så selvom der kommer et voldsomt rykind af mennesker, er det faktisk ikke i Roskilde, at vi stiller med flest ekstra mobilmaster i år”, fortæller Telias privatkundedirektør, Gustav Berghog.

Topscoreren i 2018 er Smukfest i Skanderborg, hvor Telia opstiller hele fem ekstra mobilmaster. Det skyldes, at Smukfest foregår ude i en bøgeskov, hvilket stiller særlige krav til mobildækningen.

Telias mobilmaster overvåges døgnet rundt af teknikere, som er klar til at rykke ud og optimere kapaciteten eller rette fejl, hvis der bliver behov for det.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.