Få vores nyheder på mail

Danmarks mest fintmaskede mobilnetværk kommer nu til Sjælland

Pressemeddelelse   •   Sep 09, 2013 09:00 CEST

Telia er i gang med at skabe Danmarks bedste netværk, og nu er turen for alvor kommet til sjællænderne efter en vellykket testfase, hvor beboerne på Lolland har fået glæde af det nye netværk.

Telia og Telenor er fælles om det historiske projekt, hvor to netværk bliver til ét, hvilket giver brugerne hele 40 % flere master at boltre sig på. De indledende tests fra Lolland viser lovende takter for det fintmaskede netværk, så der er god grund til at glæde sig:

”Vi er utrolig stolte af snart at kunne præsentere kunderne for hvad, der unægtelig vil blive Danmarks mest fintmaskede netværk, og alene på Lolland i området omkring Nakskov har vi fx udvidet den indendørs, geografiske dækning med 20 pct. Udover en bredere dækning vil kunderne også mærke forskel i kvaliteten af netværket – fx færre afbrudte opkald – samt mere kapacitet, hvilket giver en langt bedre oplevelse med data,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

Resultater efter sammenlægningen i Nakskov-området:

  •   Antallet af afbrudte opkald (dropped calls) er reduceret med 22 %
  •   20 % stigning i den indendørs, geografiske dækning
  •   9 % stigning i den indendørs, populationsmæssige dækning
  •   Ekstra kapacitet er tilføjet i netværket
  •   Øget hastighed med data i udvalgte områder
  •   Bedre kvalitet i netværket

Sammenlægningen af de to netværk er stærkt styret af faste målinger, som skal sikre, at kunderne ender med det bedst mulige netværk og mærker mindst muligt til selve arbejdet.

”Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud,” siger Heine Wieben Rasmussen.

Arbejdet fortsætter i denne uge, hvor Telia og Telenor slår nettene sammen i Struer, Holstebro og Ringkøbing natten til tirsdag, og på Falster arbejdes der natten til onsdag. Selve arbejdet med at lægge de to netværk sammen er forbundet med en kort nedetid, hvor den pågældende mast sættes kortvarigt ud af drift, hvorfor dette arbejde foregår om natten. Efterfølgende rettes masterne til, så man opnår den optimale indstilling, hvilket typisk tager et par dage men kan vare op til et par uger.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk